1. yle.fi
  2. Uutiset

Poliisi otti kiinni lähiössä harhailleen tiikerin Houstonissa – video

Poliisi sai useita soittoja tiikeristä torstaina ja julkaisi siitä kuvia Facebook-sivuillaan. Vuorokaudessa eläimelle oli löytynyt omistaja.

Ulkomaat
 Tiikeri
Ystävällisen ja kesyltä vaikuttaneen tiikerin kiinniotto sujui poliisin mukaan helposti.

Useat ihmiset havaitsivat torstaina Houstonin esikaupunkialueella Teksasissa harhailleen tiikerin. Poliisi sai eläimestä useita soittoja, mutta he eivät olleet uskoa, että kyse todella oli tiikeristä.

– Ajattelin, että se on kuitenkin vain tavallinen kotikissa. Saavuin paikalle ja näin, että se oli sittenkin tiikeri, sanoi eläinsuojeluviraston työntekijä Mindi Mayfield.

Kukaan ei vahingoittunut tiikerin harharetken aikana ja sen kiinniotto sujui paikallismedian mukaan helposti.

Tiikerillä oli panta ja talutushihna, ja poliisi arveli heti sen olevan jonkun lemmikki. Poliisi sanoi, että tiikeri käyttäytyi ystävällisesti ja vaikutti kesyltä. Tiikerin etukynnet oli poistettu.

Alueella ajanut pariskunta kertoi uutiskanava CNN:lle (siirryt toiseen palveluun) nähneensä tiikerin autostaan. Erin Poole kertoi, että hänen poikaystävänsä Jonathan Gessner nousi autosta aikomuksenaan ottaa eläin kiinni. Poolen mukaan tiikeri kyyristyi pensaan taakse, ja hän pelkäsi sen aikovan hyökätä. Tiikeri teki kuitenkin jotain aivan muuta.

– Se juoksi kohden, hyppäsi minua vasten ja alkoi nuolla naamaani. Leikin sen kanssa ja silittelin sitä, Gessner kertoi.

Houstonin alueen tulvat osasyy tiikerin karkuretkeen

Poliisi julkaisi kuvia naarastiikeristä Facebook-sivuillaan etsien sen omistajaa. Vuorokautta myöhemmin he saivat vastauksen.

Poliisin mukaan eläin evakuoitiin läheisestä eläinpelastuskeskuksesta Houstonin aluetta viime aikoina koetelleiden voimakkaiden tulvien vuoksi. Tiikerin hoitaja ilmeisesti antoi sen alueella asuvalle henkilölle, joka ei ollut valmistautunut käsittelemään eläintä, joten se karkasi.

Poliisi kuljetti tiikerin paikalliseen eläinsuojaan.

Tapahtumiin osalliset saattavat saada sakkoja eläinsuojelulakien rikkomuksista. Paikallisen järjestyssäännön mukaan "vaaralliset eläimet" on kielletty kaupungin alueella.

Poliisi sanoi tietävänsä eläimen kotipaikan, mutta sitä ei vielä ole palautettu sinne.

Lähteet: Reuters, Yle Uutiset

Lue seuraavaksi