1. yle.fi
  2. Uutiset

Meksiko pidätti jälleen yhden ihmisoikeusaktivisti Jyri Jaakkolan murhasta epäillyn

Jaakkolan autosaattue joutui väijytykseen huhtikuussa 2010. Jaakkolan ja toisen ihmisoikeusaktivistin murhasta Oaxacassa tulee ensi viikolla kuluneeksi kuusi vuotta. Aiemmin on jo pidätetty kolme muuta ihmistä ja seitsemästä muusta on annettu pidätysmääräys.

Ulkomaat
Nainen asettaa kynttilää palamaan kadulle.
Surmattuja Jyri Jaakkolaa ja Bety Cariñoa muistettiin kynttilöillä Meksikossa 29. huhtikuuta 2010.Lises Ruiz Basurto / EPA

Meksiko on pidättänyt jälleen yhden ihmisen epäiltynä ihmisoikeusaktivistien Jyri Jaakkolan ja Beatriz Cariño Trujillon murhista, kertoo paikallislehti NVI Noticias (siirryt toiseen palveluun).

Jaakkolan ja Cariñon autosaattue joutui väijytykseen huhtikuussa 2010, kun he olivat useiden muiden kanssa matkalla San Juan Copalan kylään Oaxacan osavaltiossa. Jaakkola ja Cariño saivat surmansa ja kymmenen muuta haavoittui.

Aiemmin Meksikon viranomaiset ovat pidättäneet kolme ihmistä murhista epäiltynä. Seitsemästä muusta on annettu pidätysmääräys, mutta heitä ei ole vielä saatu kiinni.

Nyt pidätetty mies on Oaxacan alueella toimineen puolisotilaallisen Ubisort-ryhmittymän entisiä johtajia. Hänet pidätettiin torstaina Sinaloan osavaltiossa Luoteis-Meksikossa ja siirrettiin perjantaina Oaxacan osavaltioon oikeudenistuntoa varten.

Jyri Jaakkolan äiti ja veli ovat parhaillaan Meksikossa. Syyttäjä Hector Joaquin Carrillo Ruiz ja Oaxacan osavaltion kuvernööri Gabino Cué tapasivat heidät, Suomen Meksikon-lähettilään Roy Erikssonin sekä Beatriz Cariñon lesken ja vakuuttivat, että tutkintaa aktivistien murhista jatketaan.

Lue seuraavaksi