Kati Tervoa esitetään vasemmistoliiton puoluevaltuuston puheenjohtajaksi

Vasemmistoliiton Lapin piiri esittää piirin kemiläistä puheenjohtajaa Kati Tervoa vasemmistoliiton puoluevaltuuston puheenjohtajaksi. Tällä hetkellä puheenjohtaja on oululainen kansanedustaja Hanna Sarkkinen. Vasemmistoliiton uusi puoluevaltuusto vahvistetaan kesäkuussa.

Kuva: Jarno Tiihonen / Yle

Vasemmistoliiton Lapin piiri esittää 32-vuotiasta Kati Tervoa vasemmistoliiton puoluevaltuuston puheenjohtajaksi. Tervo toimii tällä hetkellä Vasemmistoliiton Lapin piirin ja Meri-Lapin JHL:n osasto 052:n puheenjohtajana.

Hän on aiemmin työskennellyt piirin toiminnanjohtajana ja ollut Kemin kaupunginvaltuuston jäsen.

Lapiin piirin kevätkokous pidettiin Torniossa lauantaina.

Muutoksia puoluevaltuustoon

Kokous valitsi puoluevaltuustoon neljä edustajaa sekä neljä varaedustajaa. Valtuuston kokoonpano vahvistetaan 10. - 12.6. puoluekokouksessa, joka pidetään Oulussa.

Puoluevaltuustoon valittiin Tervon lisäksi Markus Korjonen Rovaniemeltä, Anni Ahlakorpi Utsjoelta ja Jan-Mikael Hakomäki Torniosta. Varalle valittiin Jussi Öman Rovaniemeltä, Aaro Granroth Kittilästä, Riitta Luosujärvi Kemistä ja Arja Karhu Torniosta.

Valinnat tarkoittavat että puoluevaltuustossa tapahtuu muutoksia.

Tällä hetkellä valtuuston lappilaisia jäseniä ovat Markus Korjonen ja Petra Raudaskoski Rovaniemeltä sekä Antero Mäki-Jokela Kemistä ja Tuula Parikka Ylitorniolta.

Varajäseniä ovat Tarja Tapio ja Jan-Mikael Hakomäki Torniosta sekä Jarkko Kotilaine Kemijärveltä ja Aaro Granroth Kittilästä.

Yhtiöittäminen ei käy

Kevätkokous otti myös kantaa ajankohtaisiin aiheisiin. Lapin piiri ei hyväksy hallituksen yhiöittämisaikeita liikenneväylissä sekä sosiaali- ja terveyspalveluissa. Kritiikkiä saavat myös koulutusleikkaukset.

Lapin vasemmisto on myös huolissaan Suomen ja Naton mahdollisesta lähentymisestä.

– Olemme huolestuneita yhteiskunnallisen ilmapiirin kärjistämisestä ja siitä, että pelottelemalla yritetään saada suomalaiset Nato-jäsenyyden taakse, kirjoitetaan piirin kannanotossa.

Lapin piiri kaipaa nykyistä avoimempaa tiedottamista.

– Kansainvälisten sotaharjoitusten järjestämiseen Suomessa täytyy liittyä myös ulkopoliittinen arviointi. Kansalaiset odottavat myös avoimempaa tiedottamista ulko- ja turvallisuuspoliittisista hankkeista. Oregonin kansalliskaartin laivuevierailun valmistelu ja huono tiedottaminen osoittivat avoimemman toimintatavan tarpeen.