1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

RKP:n Haglund: Hallituksen on saatava työnvälitys toimimaan

RKP:n puheenjohtajan Carl Haglundin mielestä yksityisen työnvälitys pitää tuoda julkisen rinnalle koko maassa. Tämä auttaisi muun muassa niin sanottujen piilotyöpaikkojen täyttämisessä.

politiikka
Carl Haglund.
RKP:n puheenjohtajan Carl Haglund.Henrietta Hassinen / Yle

Hallituksen on parannettava työnvälitystä, vaati RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund lauantaina puolueensa valtuuston kokouksessa Helsingissä.

– On ilmiselvää, että työnvälitys ei toimi. Uudistus on siis tarpeellinen, sanoo Haglund.

Haglundin mukaan aiemmat kokeilut Uudellamaalla ja Pirkanmaalla osoittavat, että yhteistyö yksityisen ja julkisen työnvälityksen kesken toimii. Haglundin mukaan yhteistyön pitäisi olla pysyvää ja maanlaajuista.

RKP:n puheenjohtajan mielestä tämä auttaisi muun muassa täyttämään niin sanottuja piilotyöpaikkoja, joita Suomessa on avoimena noin 270 000. Piilotyöpaikoilla tarkoitetaan sellaisia, joihin ei haeta henkilöä julkisen haun kautta.

Hallitus kertoi aiemmin huhtikuussa, että aluehallintouudistus on tuomassa yksityiset työ- ja elinkeinopalvelut julkisten rinnalle. Tarkoituksena on erottaa palvelujen järjestäjä ja tuottaja toisistaan vuoden 2019 alusta lähtien. Tämän jälkeen tuottaja voisi olla yhtä hyvin julkinen kuin yksityinenkin toimija. Ministeriö hioo mallia jatkovalmistelussa.

Lue seuraavaksi