Hyppää sisältöön

Suomalaiskaksikko Hanne Jurmu ja Anton Vartiainen palkittiin Hyères-suunnittelukilpailussa

Japanilainen vaatesuunnittelija Wataru Tominaga voitti tänä vuonna Hyères-festivaalin pääpalkinnon. Aalto-yliopistossa opiskelevien Hanne Jurmun ja Anton Vartiaisen yhteismallisto sai kuitenkin kaksi muuta palkintoa: muotitalo Chloén 15 000 euron arvoisen erikoispalkinnon sekä tuomariston kunniamaininnan.

Tuomaristo kiitteli Hanne Jurmun ja Anton Vartiaisen miestenvaatemalliston romanttista tyyliä ja ajankohtaista sanomaa. Kuva: Juha Nurminen

Aalto-yliopistossa opiskelevien Hanne Jurmun ja Anton Vartiaisen miestenmallisto sai kaksi palkintoa arvostetussa Hyères-suunnittelukilpailussa. Suunnittelijakaksikko sai 15 000 euron arvoisen palkinnon ranskalaiselle muotitalo Chloélle suunnittelemastaan yksittäisestä asusta.

Jurmun ja Vartiaisen runsas ja kukikas miestenvaatemallisto sai puolestaan tuomariston kunniamaininnan. Raadin mukaan suomalaissuunnittelijat osoittivat, että ylijäämämateriaalista voi syntyä kauniita ja runollisia vaatteita. Tuomareiden mukaan suomalaismallisto oli valloittavan romanttinen mutta samalla ajankohtainen kannanotto ilmastonmuutosta vastaan.

Hyères-suunnittelukilpailun 15 000 euron arvoisen Première Vision -pääpalkinnon sai japanilainen Wataru Tominaga. Tuomaristo oli päätöksessään yksimielinen ja kiitteli Tominagan miestenmalliston rohkeutta, graafisuutta ja teknistä taituruutta.

Kilpailun yleisöäänestyksen voitti ruotsalainen Amanda Svart seksikkäällä ja mustavalkoisella naistenmallistollaan.

Kilpailun finaaliin pääsi tänä vuonna peräti kolme Aalto-yliopiston kasvattien mallistoa. Jurmun ja Vartiaisen lisäksi mukana olivat Akino Kurosawa veistoksellisella naistenvaatemallistollaan ja Rolf Ekroth urheilullisella miestenmallistollaan.

Hyères-festivaali järjestettiin Etelä-Ranskassa nyt 31. kerran. Tuomaristoa johti tänä vuonna muotitalo Paco Rabannen taiteellinen johtaja Julien Dossena.

Suomalaiset ovat menestyneet suunnittelukilpailussa myös aiempina vuosina: Vuonna 2013 pääpalkinnon voitti Satu Maaranen, vuonna 2012 suunnittelijakolmikko Siiri Raasakka, Tiia Sirén ja Elina Laitinen ja vuonna 2006 sisarukset Tuomas ja Anna Laitinen.

.
.