Lappeenrannassa ison koulupäätöksen päivä

Lappeenrannalla on edessään kolmen koulun lakkauttaminen ja yhden koulun typistäminen, mikäli Lappeenrannan kaupunginvaltuusto tänään hyväksyy länsialueen koulujen kohtalon.

Lappeenranta
Puutarhajääteiden keräyslava Lavolassa
Yle

Lappeenrannan kaupunginvaltuusto istuu tänään päättämään kaupungin länsialueen kouluverkon kohtalon. Lappeenrannan kaupunginhallituksen ehdotus on keskittää opetus Sammonlahden ja Lappeen kouluihin. Tämä tarkoittaa Skinnarilan, Korkea-Ahon ja Lavolan koulujen lakkauttamista.

Kuusimäen koulussa jatkuisivat vain ensimmäinen ja toinen luokka. Kolmannelta luokalta alkaen koulu jatkuisi uudessa Sammonlahden suurkoulussa.

Skinnarilasta puretaan nykyinen koulu, päiväkoti ja monitoimihalli. Kourulaan puolestaan rakennetaan uusi päiväkoti.

Mikäli valtuusto tänään kouluverkosta päättää, tehdään kahden seuraavan vuoden aikana tarvittavat asemakaavamuutokset ja kohteiden suunnittelu. Ensimmäisenä käynnistyy Kourulan päiväkodin ja Skinnarilan korvaavien tilojen suunnittelu ja rakentaminen.

Vuoden 2020 jälkeen ratkaistaan, rakennetaanko Lappeelle uusi yläkoulu. Kaikki pitäisi olla valmista 2020-luvun puolivälin aikoihin.

Lappeenrannan kaupunginvaltuuston kokous alkaa tänään kello 18.30. Sitä voi seurata suorana Lappeenrannan kaupungin nettisivujen (siirryt toiseen palveluun) kautta.