Vaasan jäähallin kesä sujuu salibandyn ja ehostuksen merkeissä

Vaasa Arena eli jäähalli elää näin kiivaimman luistelukauden päätyttyä hiljaiseloa. Hallin neljästä jäästä tällä hetkellä vain yksi on luistelijoiden käytössä kesäkuun puoliväliin saakka. Kaksi muuta ovat "lepotilassa" ja yhdelle on asennettu salibandymatto.

Salibandya voi pelata kesän ajan Vaasan jäähallissa. Kuva: Terhi Varjonen/Yle

Jäähallilla on maanantai-aamulla rauhallista. Edustusjää ja yksi harjoitusjäistä on pimeänä ja jäät sulatettu. Hallin käytävillä ei väkeä, maalareita lukuunottamatta, paljonkaan liiku.

Kilpajään ympärillä tehdään pientä ehostusta. Hallipäällikkö Tommi Pullola kertoo, että käytävien seiniä on jo jonkin verran maalattu. Hommia tehdään yhteistyössä Vaasan Sportin kanssa ja esimerkiksi C-käytävän seinät ovatkin sportinpunaiset.

Ehostusta tehdään yhteistyössä Vaasan Sportin kanssa. Sportin värit näkyvät jo hallin C-käytävällä. Kuva: Terhi Varjonen/Yle

Ylhäällä, A-katsomon käytävä on saanut puolestaan hieman neutraalimman värin, mutta siistiltä sielläkin näyttää. Pullola kertoo, että muitakin uudistuksia on suunniteilla ja niistä käydään neuvotteluja Sportin kanssa. Seuralla on halukkuutta mm. uusien myyntipisteiden avaamiseen, mutta vielä ei ole päätöksiä eikä aikatauluja lyöty lukkoon.

Uutta tänä keväänä on se, että yksi harjoitusjäistä on saanut jään sulatuksen jälkeen pintaansa salibandymaton. Idea salibandykentästä tuli hallipäällikkö Pullolalta, sillä hän entisenä jääkiekkoilijana tietää, että salibandy on suosittu oheisharjoite kiekkoilijoille.

– Tämä on nyt kokeilu ja katsotaan kuinka se lähtee toimimaan, sanoo Pullolla.

Kustannuksia salibandysta ei tule, sillä matto on Botniahallista, jossa se oli ylimääräisenä.

Jäät otetaan isommin käyttöön heinä-elokuun vaihteessa. Syksyä kuitenkin mietitään jo nyt, sillä tällä viikolla jaetaan tulevan kauden vakiovuorot.

Ison remontin suunnittelu alkaa näinä päivinä

Jäähalliin jo vuosia suunniteltu iso remontti on näillä näkymin alkamassa vuonna 2018. Hanketta jo kertaalleen siirrettiin mutta remontin tarve on ja pysyy. Rahoitusta kunnilta eli Vaasalta ja Mustasaarelta on luvattu yhteensä viisi miljoonaa euroa.

Kuntayhtymän hallitus on koolla keskiviikkona ja silloin päätetään, että mitä rahoitusta ja minkä verran käytetään, jotta suunnittelu pääsisi käyntiin.

Jäähallin A-puolen käytävä on saanut uuden maalin ja värin pintaansa. Kuva: Terhi Varjonen/Yle

Kuntien lupaamat miljoonat riittävät peruskunnostukseen, sanoo Vaasanseudun Areenat kuntayhtymän johtaja Kaisa-Leena Ahlroth.

– Viisi miljoonaa riittää remonttiin eli olemassaolevien tilojen kunnostamiseen ja ajantasaistamiseen,  mutta kun puhutaan laajennuksesta niin se on sitten ihan eri hanke, sillä siinä tarvitaan lisärakentamista. Olemme yhdessä Sportin kanssa tehneet suunnitelmia ja se työ on käynnissä ja jatkuu ensi viikolla.

Ahlroth ei halua vielä paljastaa yksityiskohtia suunnitelmista mutta hän kertoo, että ainakin erittäin hienoja ideoita on.

– Ollaan kovasti miettimässä pilotointia jäärakentamisen puitteissa. Sitä kuviota työstetään Sportin edustajien ja ehkäpä alueen yritysmaailman ja erilaisten yritystoimijoiden kanssa eteenpäin, kertoo Ahlroth.

Mistään perussponsoroinnista ei kuitenkaan ole kyse.

– Pelkän sponsorirahan turvin ei lähdetä liikkeelle, vaan mietitään miten se tukisi liikentoimintaa paitsi täällä meidän seudulla ja Vaasan seudulla, kotimaassa mutta kenties myös vientiteollisuutta.

Ahlrothin mukaan kehittämishaluja yritysmaailmasta näyttäisi tällä hetkellä löytyvän.