1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Valkoposkihanhet sontivat Töölönlahden puistossa – kaupunki huolissaan ongelmasta

Puisto avataan juhlallisuuksin kesäkuun 12. päivä, joka on myös Helsinki-päivä.

Kuva: Derrick Frilund / Yle

Töölönlahden puisto on viimeistä silausta vaille valmis. Avajaisjuhlat pidetään Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta. Osa nurmialueista on kuitenkin edelleen rajattu aidoilla, etteivät kaupunkilaiset astelisi nurmella.

– Istutimme nurmimaton suurelle alueelle viime elokuussa, mutta se ei ehtinyt juurtua kunnolla ennen talven tuloa. Yritämme suojella nurmea kevään ja alkukesän ajan, jotta saamme siitä kestävämmän, Helsingin kaupungin rakennusviraston projektijohtaja Kaija Laine kertoo Yle Huvudstadsregionenille.

Vaikka ihmiset pidetään poissa nurmelta aidoilla, valkoposkihanhia ne eivät pysäytä. Linnut päivystävät  nurmella ja ulostavat ankarasti niin nurmikolle kuin kävelytielle ja leikkipuistoon.

– Tällä hetkellä meillä ei ole ratkaisua tähän asiaan. Kakkaa on todella paljon. Olemme jo kerran puhdistaneet puiston väylät kakasta. Nurmialueet ovat ongelma, se on suuri työ saada ne puhtaaksi, Laine sanoo.

Hän toivoo, että linnut siirtyvät syrjemmälle, kun puisto saadaan valmiiksi ja ihmiset pääsevät kulkemaan nurmella.

– Tiedän kyllä, että Hesperian puistossa hanhet eivät juurikaan välitä, jos ihmiset menevät niiden lähelle.

Töölönlahden puisto on väliaikaisratkaisu. Aikanaan puiston suunnittelukilpailun voittaneen ehdotuksen  pohjalta tehdyt rakennussuunnitelmat kävivät liian kalliiksi eikä niitä enää pystytty toteuttamaan. Voittajaehdotuksen hinta olisi ollut yli 60 miljoonaa euroa, tämänhetkisen puiston hinta on 5-6 miljoonaa.