1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lastenneuvolat

Kouvola siirsi neuvolat saman katon alle – ensimmäinen perhekeskus Keltakankaalle

Neuvolapalveluita keskitetään Kouvolassa. Ensimmäinen Ratamo-perhekeskus on jo hyvässä alussa Keltakankaalla, kun Myllykosken ja Inkeroisten perheneuvolat yhdistyvät. Jatkossa alueen perheitä palvelee Keltakankaan neuvola.

lastenneuvolat
Mittanauha ja leluja neuvolan pöydällä.
Petri Lassheikki / Yle

Myllykosken neuvola aloittaa tänään toimintansa Keltakankaalla. Samalla Kouvolan sosiaali- ja terveydenhuollon Ratamo-mallin mukainen ensimmäinen perhekeskus alkaa muotoutua.

Inkeroisten neuvola muutti samoihin tiloihin Keltakankaan maataloon jo vuosi sitten keväällä, koska neuvolan entisissä tiloissa todettiin sisäilmaongelmia. Nyt Myllykosken ja Inkeroisten neuvoloiden toiminta yhdistetään ja jatkossa alueen perheitä palvelee Keltakankaan neuvola.

Perhekeskuksesta lapsiperheiden on tarkoitus saada tarvitsemansa palvelut yhdestä paikkaa. Keltakankaan perhekeskukseen tulee pysyvästi neuvolapalvelut ja alueen lapsiperhetyö. Lisäksi muita palveluita on mahdollista tuoda perhekeskukseen silloin kun niille on tarvetta.

Perhekeskuksia tulee yhteensä viisi. Neljä muuta perhekeskusta avataan myöhemmin Korialla, Kuusankoskella, Kouvolan keskustassa ja Valkealan kirkonkylässä.

Lue seuraavaksi