Mitalikahvit kiehumaan: Tuulolat juhlivat jälleen maailmanmestaruutta

Kun samaan talouteen tulee kaksi jääkiekon maailmanmestaruutta yhden kauden aikana, niin silloin voidaan puhua kovan luokan kiekkoperheestä. Mitalikahvien lisäksi pöydässä on ollut neljän viljan puuroa.

urheilu
Eetu Tuulola, Pikkuleijonat
Yle

Hämeenlinnalaisessa Tuulolan perheessä on vietetty huimaa jääkiekkokautta. Uransa jo lopettaneen isä Markon pelinumero jäädytettiin alkukaudesta, loppiaisen tienoilla perheen vanhempi poika Joni voitti alle 20-vuotiaiden MM-kultaa ja kauden päätteeksi nuorempi poika Eetu voitti alle 18-vuotiaiden MM-kultaa. Ylen lähetyksissä asiantuntijana toimineen Markon puhelin onkin piipannut kiivaasti onnitteluviestien tulvassa.

– Isä saa taas ratsastaa poikien siivellä, mutta kyllähän nämä kovia juttuja ovat. Molemmat pojat ovat kasvaneet kiekkoilun parissa ja pelanneet ennen kuin ovat oppineet kunnolla edes kävelemään. Kai sitä on vähän ruokkinut se, että isä oli hommassa mukana aika pitkään, Marko Tuulola kertoo.

Poikien suoritukset sykähdyttävät enemmän kuin omat

Alle 18-vuotiaiden finaaliottelu päättyi Suomen voittoon 6-1. Suomen kolmannen maalin teki Eetu Tuulola räväkällä rannelaukauksella etuyläkulmaan. Maalin tullessa myös isän sydämessä läikähti, vaikka suorassa lähetyksessä sitä ei juuri kuulunutkaan.

– Totta kai se tuntui hyvältä. Näköjään nämä lasten edesottamukset saavat enemmän tunteita aikaan kuin omat. Eetu sai kaverilta apua maalin takana ja pääsi tekemään nätin yksilösuorituksen, hieno osuma kaiken kaikkiaan, Marko Tuulola kertaa.

Ottelun jälkeen onnitteluviestit ja puhelut lentelivät Atlantin yli.

– Eetu soitti tännepäin ja oli selvästi vielä hieman ymmällään siitä, mitä tuli joukkueen kanssa saavutettua. Hän nautiskeli voitosta ja puhelu päättyi ”Suomi on uusi maailmanmestari” -huutoon.

Molemmat pojat voittivat maailmanmestaruudet saman kauden aikana. Minkälaista puuroa teillä oikein syödään?

– Jaa-a, kyllä tuo Eetu taitaa vielä neljän viljan puuroa syödä, Marko Tuulola naurahtaa.