Hyppää sisältöön

Kollegoiden ylinopeusrikkeitä peukaloineelle poliisille sakkotuomio, toisen poliisin syytteet hylättiin

Oulun käräjäoikeus tuomitsi Oulun liikenneturvallisuuskeskuksessa työskennelleelle poliisille sakkoja virka-aseman väärinkäyttämisestä. Poliisi poisti muun muassa kollegoidensa ylinopeudesta saamia rangaistusvaatimuksia. Syytteessä oli myös toinen poliisi. Hänen kohdalla syytteet hylättiin.

Kärjäoikeus langetti sakkotuomion poliisille, joka katsoi sormien läpi kollegoiden ylinopeuksia. Kuva: Vesa Toppari / Yle

Oulun käräjäoikeus on tuominnut maanantaina antamallaan tuomiolla noin 60-vuotiaan eläkkeelle jääneen poliisin virka-aseman väärinkäyttämisestä 40 päiväsakkoon, josta maksettavaksi kertyy 1 160 euroa.

Ylkonstaapeli toimi Oulun liikenneturvallisuuskeskuksen ryhmänjohtajana. Käräjäoikeuden mukaan hän oli kuudessa tapauksessa poistanut tai pyytänyt alaistaan poistamaan rikesakkotapauksen automaattisen liikennevalvonnan toimistosovelluksesta sen vuoksi, että ajajana oli ollut poliisi tai poliisilaitoksen vartija.

Viidessä tapauksessa ryhmänjohtaja oli muuttanut tai pyytänyt alaistaan muuttamaan riksesakon pelkästään kirjalliseksi huomautukseksi sen vuoksi, että ajajana oli ollut kollega.

Syyttäjä oli nostanut syytteen myös Oulun liikenneturvallisuuskeskuksen vararyhmänjohtajana toiminutta ylikonstaapelia vastaan. Käräjäoikeus hylkäsi syytteen vanhentuneena.

Teoit olivat tapahtuneet 9.5.2010 – 23.10.2012 silloisessa Oulun liikenneturvallisuuskeskuksessa.

Alueelliset liikenneturvallisuuskeskukset on  lakkautettu ja kaikki poliisin automaattisen liikennevalvonnan kiinteiden valvontapisteiden kuvaustiedot valokuvineen siirtyvät Helsingin Malmilla sijaitsevaan Poliisin liikenneturvallisuuskeskukseen.

.
.