Lappeenrannan Lentoasemalle uusi hallitus – puheenjohtajaksi Eelis Eskelinen

Lentokentän liiketoiminnoista vastaavalle yhtiölle on nimetty uusi viisihenkinen hallitus. Jäsenillä on monipuolista kokemusta matkailusta ja brändien kehittämisestä.

lentokentät
Primera yhtiön lentokone Lappeenrannan lentokentällä
Kare Lehtonen/Yle

Lappeenrannan lentokentän liiketoiminnoista vastaavalle yhtiölle on nimetty uusi hallitus.

Saimaan lentoasema -säätiö nimesi Lappeenrannan Lentoasema Oy:n viisihenkisen hallituksen puheenjohtajaksi kokeneen teollisuusjohtajan, diplomi-insinööri Eelis Eskelisen.

Hallituksen muiksi jäseniksi nimettiin entinen Finnmatkojen, Silja Linen matkustajaliikenteen ja Suomen Sparin toimitusjohtaja Riitta Aaltonen, aiemmin muun muassa Blue1:lla ja Finnairilla työskennellyt Tom Christides, Aamulehden brändijohtajana toiminut ja Alma Median brändien kehitystyötä johtanut Jaana Kaartinen sekä Finnairin Kiinan maajohtajana yli 20 vuotta toiminut ja viisi vuotta Finnairin Etelä-Aasian maajohtajana Singaporessa toiminut Mikko Rautio.

Lentoaseman johtoon kaivattua asiantuntemusta

Saimaan lentoasema -säätiön puheenjohtaja, kansanedustaja Anneli Kiljunen kuvailee Lentoasema Oy:n hallituksen jäseniä alansa huippuosaajiksi.

– Hallitus tuo lentoaseman johtoon kaipaamaamme asiantuntemusta. Onnistuimme kokoamaan poikkeuksellisen pätevän osaajajoukon lentokenttätoimintoja johtamaan, Kiljunen sanoo tiedotteessa.

Saimaan lentoasema -säätiön toimitusjohtaja Olli Naukkarinen katsoo, että valinnat ovat valtakunnallisesti uraauurtavia verrattuna totuttuihin, perinteisiin valintoihin.

– Odotan innolla tämän kokeneen joukon strategialinjauksia, Naukkarinen tuumaa.

Matkailupalvelut ja hyvät liikenneyhteydet ruokkivat toisiaan

Lappeenrannan Lentoasema Oy:n hallituksen puheenjohtaja Eelis Eskelinen pitää lentoliikennettä erittäin tärkeänä Saimaan alueen matkailuelinkeinon kehitykselle, Kaakkois- ja Itä-Suomen vientivoittoiselle liike-elämälle sekä yliopistolle ja ammattikorkeakoululle.

Samalla hän korostaa, että myös maakunnan asukkaat hyötyvät suorista reittilennoista Eurooppaan ja sieltä avautuvista jatkoyhteyksistä.

– Kun maailmalta pääsee Saimaalle nopeasti ja helposti lentoteitse, matkailualan yrittäjät kokevat, että heidän kannattaa kehittää palvelujaan erilaisista kulttuureista saapuville asiakkaille. Monipuoliset palvelut ja alueen hyvä saavutettavuus tukevat toisiaan ja vahvistavat koko matkailuklusteria, Eskelinen arvioi.

Hän pitää hyvien lentoyhteyksien luomista Lappeenrannan ja Euroopan välille sekä lentoyhtiön hallituksen tehtävää poikkeuksellisen haasteellisena.

– Valtion sekä myös säätiön taustayhteisöjen eli Lappeenrannan kaupungin ja Etelä-Karjalan liiton taloudellinen tuki on välttämätöntä ainakin alkuvuosina. On todella tärkeää, että hallituksessa on laaja-alaista kokemusta ja osaamista, Eskelinen sanoo.

Lappeenrannassa asuvalla Eelis Eskelisellä on yli 30 vuoden kokemus liike-elämästä ja osaamista muun muassa yritysten hallitustyöskentelystä.

Eskelinen on toiminut myös Etelä-Karjalan kauppakamarin puheenjohtajana, Saimaan ammattikorkeakoulun ja Etelä-Karjalan ammattiopiston johtokunnissa sekä Lappeenrannan teknillisen yliopiston Tukisäätiön hallituksessa.

Vuoden alusta toimineella Lappeenrannan Lentoasema Oy:lla oli tähän asti määräaikainen hallitus, jonka puheenjohtajana toimi Lappeenrannan entinen apulaiskaupunginjohtaja Kari Korkiakoski.