Koululaiset valtaavat Ylen lähetykset tiistaina – puheenaiheina turvapaikanhakijat, koulutusleikkaukset ja tubettaminen

Pääministeri Juha Sipilä on nuorten tentattavana heti tiistaina aamulla. Muita Yle Uutisluokan päivän kasvoja ovat instagram-tähti Benjamin Peltonen ja tähtitieteilijä Esko Valtaoja. Puheenaiheet vaihtelevat koulujen käyttämästä robotiikasta avioliittolakiin.

Yle Uutisluokka
tyttö ja poika uutispöydän ääressä
Yle

Koulujen käyttämä robotiikka, turvapaikanhakijat, tubettaminen, pelaaminen ja koulutusleikkaukset ovat vain osa ajankohtaisista puheenaiheista, kun Yle Uutisluokan nuoret koululaiset valtaavat Ylen kanavat tiistaina.

Uutisluokkalaisten juttuja ja haastatteluja nähdään ja kuullaan heti aamusta alkaen Ylen uutis- ja ajankohtaisohjelmissa sekä Yle Uutisten verkkosivuilla.

Aamu-tv:ssä koululaisten tentattavina ovat muun muassa pääministeri Juha Sipilä (klo 8.15) ja opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (klo 7.52). Pop-tähteydestä kertoo Benjamin (klo 8.45) ja tubettamisesta Mmiisas ja Mariieveronica (klo 7.19).

Viittomakielissiä uutisissa nähdään viittomakielisen uutisluokan toteuttama kuuron räppärin Signmarkin haastattelu.

Nyt kolmatta vuotta järjestettävä Yle Uutisluokka järjestää osallistavaa mediakasvatusta jo yli 300 koulussa eri puolilla Suomea. Koululaisten uutiskummina toimii noin 40 Ylen journalistia.

Uutisluokan tavoitteena on nuorten medialukutaidon parantaminen.

Tänä vuonna mukana on ensimmäistä kertaa myös viittomakielisiä sekä kehitysvammaisia uutisluokkalaisia.