1. yle.fi
  2. Uutiset

Lappeenrannan kaupunginvaltuusto jätti länsialueen palveluverkkoselvityksen yksimielisesti pöydälle

Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä sai muutkin valtuustoryhmät esityksensä taakse. Lappeenrannan kaupunginvaltuusto ei äänestänyt päätöksestä.

kunnanvaltuustot
Lappeen koulu
YLE

Päätöstä länsialueen palveluverkon strategisesta linjauksesta ei syntynyt. Jatkoselvitysten pohjaksi sopivan vaihtoehdon valinta siirtyy.

Virkamiehet käyttivät eri vaihtoehtojen ja eri selvitysten esittelyyn noin tunnin.

Ensimmäisen puheenvuoron käyttänyt Juha Turkia (ps.) olisi halunnut siirtää asian käsittelyn syksyyn. Hän perusteli näkemystään sillä, että valtuutetut näkivät selvitykset nyt ensimmäistä kertaa. Hän ei kuitenkaan esittänyt asian jättämistä pöydälle.

Pöydälle jättämistä esitti Sanna Koskenranta

Seuraavan puheenvuoron käyttänyt Sanna Koskenranta (sd.) esitti länsialueen palveluverkon kehittämisvaihtoehdon valinnan jättämistä pöydälle. Esityksen takana oli koko sosialidemokraattinen valtuustoryhmä.

Virpi Junttila (vihr.) käytti myös puheenvuoron pöydälle jättämisen puolesta. Hän moitti valmistelua muun muassa siitä, ettei henkilöstöä ole kuultu ollenkaan.

Valtuuston puheenjohtaja Heikki Järvenpää (kok.) kysyi vielä erikseen, ovatko valtuutetut yksimielisiä siitä, että asian käsittely siirretään kuukauden päähän, seuraavaan valtuuston kokoukseen. Kukaan ei vastustanut, joten asia otetaan samassa muodossa käsittelyyn kaupunginvaltuuston seuraavassa kokouksessa.

Lue seuraavaksi