Suomen mestaruusjoukkue Tiikerit valmentajajahdissa – nimi selvillä parissa päivässä?

Vajaa viikko sitten mestaruuskahvejaan juhlinut Kokkolan Tiikerit on varautunut valmentaja Tommi Tiilikaisen lähtöön. Lentopalloseuralla on kierroksessa ehdokkaita kotimaasta ja ulkomailta. Valmentajan vakanssia täytetään siihen malliin, että nimen pitäisi olla selvillä lähipäivinä.

urheilu
Kokkolan Tiikerit
Tomi Hänninen

Maanantaina julkisuuteen tulleet tiedot Kokkolan Tiikerien valmentajan Tommi Tiilikaisen siirtymisestä Saksaan eivät tulleet suurena yllätyksenä seurajohdolle.

Puheenjohtaja Lauri Heikkilä sanoo, että seura on jo jonkin aikaa varautunut Tiilikaisen mahdolliseen lähtöön. Muutamia henkilöitä on jo haastateltu, mukana on ehdokkaita sekä kotimaasta, että ulkomailta. Heikkilä lupaa, että Tiilikaisen seuraaja julkistetaan jo kuluvalla viikolla.

Lauri Heikkilä sanoo, että uusi valmentaja pitää saada mahdollisimman pikaisesti mukaan pelaajaneuvotteluihin.

– Kyllä edellytämme, että uusi valmentaja olisi ainakin ensi kuun alusta käytettävissä, kun joukkuetta ryhdytään kokoamaan ensi kaudeksi.

Vetovoima riittää?

Tiikerit kolmeen Suomen mestaruuteen valmentaneen Tiilikaisen lähtö ei Heikkilän mukaan syö joukkueen vetovoimaa. Muutamien nykyisten pelaajien kanssa on jo neuvoteltu ja tarjontaa tuntuu olevan myös muualta.

– Yhteydenottoja on tullut muistakin seuroista, ei ainoastaan Tiikerien taholta.

Heikkilä muistuttaa myös siitä, että seuralla on mahdollisuus myös suurempiin ympyröihin.

– Onhan meillä paikka valmiiksi Mestareiden liigassa, jos sitä halutaan käyttää ensi kaudelle. Siinä varmaan on vetovoimaa niin pelaajien, kuin valmentajienkin suuntaan.

Muutama pelaaja lähdössä

Puheenjohtaja Lauri Heikkilä olettaa neljän - viiden pelaajan olevan lähdössä seurasta. Hän ei kuitenkaan halua tässä vaiheessa nimetä lähtijöitä.

– Kyllä annan uuden valmentajan ottaa ohjia käsiinsä ja haluamme käydä hänen kanssaan pelaajanimiä lävitse ja sen perusteella joukkueen runko muotoutuu. Uudella valmentajalla on varman omat näkemyksensä siitä, millaisen joukkueen hän haluaa.

Yksi varma lähtijä on Olli-Pekka Ojansivu, joka on kertonut julkisuuteen jäättävänsä seuran kauden pääteeksi.

Tiilikaisen erouutinen ehti herättää jo hieman epäilyjä Tiikereiden tulevaisuudesta. Heikkilä sanoo kuitenkin, ettei näe asiaa katastrofina, vaikka myöntääkin Tiilikaisen lähdön harmittavan.

– Varmasti vaatii hieman aikaa, että saamme samanlaista boomia kuin tähän mennessä. Mikään ole ikuista ja täytyy tietysti varautua siihen, että muutoksia tulee väkisinkin. Ajatus on ollut, että varmaan jossakin vaiheessa Tommi haluaa muitakin haasteita.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus