Ruotsalainen kunnallispoliitikko pröystäilee netissä sotarikoksilla

Jönköpings-Posten -lehden mukaan ruotsidemokraattien kunnallispoliitikko on kirjoittanut tuhansia nettikommentteja, joissa hän kertoo väkivaltaisista teoistaan muslimeita kohtaan.

Ruotsalainen kunnallispoliitikko Lennart Karlsson Jönköpings-Posten -lehden haastattelussa. Kuva: Jönköpings-Posten / JP.se

Maahanmuuttovastaisen ruotsidemokraatit -puolueen kunnallispoliitikko on sanaillut netissä räikeästi muslimien vastaisia kommentteja, kirjoittaa Jönköpings-Posten (siirryt toiseen palveluun) -lehti. Lehti on saanut asiasta vihjeen Inte rasist, men... -järjestöltä, joka kritisoi ruotsidemokraattien toimintaa.

Keski-Ruotsissa sijaitsevan Habon kunnanvaltuuston jäsen on lehden mukaan rehennellyt eri veriteoilla, joissa hän on ollut mukana. Niitä olisi tapahtunut muun muassa silloin, kun hänen tehtävänään olisi ollut suojella kirkkoja mahdollisilta tuhopoltoilta.

Hän on netissä kertonut tulleensa joskus paikalle liian myöhään. Silloin hän olisi ollut tukkimassa kirkon uloskäyntiä, jotta tihutöitä tekemässä olleet muslimit palaisivat kirkon sisällä, kun palopommit räjähtivät.

Lisäksi hän sanoo hiljentäneensä rukouskutsun aseella.

– Opin kahdelta suomalaiselta, kuinka rukouskutsun huutaja vaiennetaan. Valitettavasti Ruotsissa on rangaistavaa kertoa asiasta, mutta vaikenihan se ja me hankimme puuttuvat ammukset. Allahin palvelija jäi henkiin, mutta hän ei koskaan enää nouse yläkertaan.

Jönköpings-Posten -lehden mukaan nimimerkki UNObserver on kirjoittanut kolmen viime vuoden aikana yhteensä 11 000 kommenttia etenkin kahdella netin kiistanalaisella ja muukalaisvihamielisellä nettisivustolla. Monet niistä käsittelevät hänen kokemuksiaan aikoina, jolloin hän on toiminut YK:n tarkkailijana Lähi-Idässä ja Pohjois-Afikassa.

Nimimerkki UNObserver kertoo, että hän on ollut vastuussa pakolaisleireistä ja estänyt islamilaisten orjanmetsästäjien toimintaa.

Ruotsidemokraattien kunnallispoliitikko Lennart Karlsson vahvistaa olevansa nimimerkin takana. Jönköpings-Posten ei kuitenkaan ole löytänyt todisteita siitä, että kunnallispoliitikko olisi työskennellyt pitkiä aikoja YK:n palveluksessa. Näyttöä on vain lyhyemmistä komennuksista.

Hän sanoo, ettei ole työskennellyt suoraan YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n alaisuudessa, vaan sille toimeksiantoja tehneelle amerikkalaiselle yritykselle.

Sanomalehti Aftonbladet kertoo, että Karlsson vastasi lehdelle tekstiviestitse, että on kirjoittanut joitakin mutta ei kaikkia kommentteja.

Lennart Karlsson toimii nykyään Etelä-Ruotsissa sijaitsevan Habon kunnan kunnanvaltuutettuna, sekä mm. lapsi- ja opetuslautakunnassa.

Punaisen Ristin (siirryt toiseen palveluun) ohjeistuksen mukaan sotarikoksiksi katsotaan esimerkiksi siviilihenkilöiden tahallinen surmaaminen, kidutus tai epäinhimillinen kohtelu.

_Korjattu 26.4. kello 14.05 tekstin väite, että kunnanvaltuuston jäsen olisi lukinnut muslimeja kirkkoon ja polttanut sen poroksi. _

Jönköpings-Postenin mukaan kunnanvaltuutettu on kertonut, että yksi hänen tehtävistään olisi ollut estää kirkkojen tuhopolttoja. Silloin hän olisi ollut tukkimassa kirkon uloskäyntiä, jotta tihutöitä tekemässä olleet muslimit palaisivat kirkon sisällä, kun palopommit räjähtivät.

_Korjattu myös tekstin väite, että kunnanvaltuutettu olisi estänyt muslimiorjien toimintaa. _

Hän kertoo estäneensä islamilaisten orjanmetsästäjien toimintaa.