Poliisi: "Pyhäjoella melko varmasti laittomuuksia" – poliisivahvuus lisääntyy päivän aikana

Poliisi on varautunut Pyhäjoen ydinvoimaprotestipäivään vahvistetulla miehityksellä. Ylikomisario Veijo Alavaikon mukaan aktivistien suunnalta on odotettavissa erilaisia mielenilmauksia.

Kotimaa
Ydinvoimaa vastustavat aktivistit ovat pystyttäneet betonipatsaan Hanhikivenniemen alueelle.
Antti Pylväs / Yle

Ylikomisario Veijo Alavaikko Raahen poliisista kertoi varhain tiistaiaamuna, että yö oli Pyhäjoella varsin rauhallinen.

Poliisi on kuitenkin varautunut ydinvoimaprotestipäivään vahvistetulla miehityksellä. Alavaikon mukaan paikalle on menossa poliiseja Raahen poliisilaitoksen lisäksi ainakin myös Oulusta.

– Meillä on ollut koko yön poliisi läsnä alueella ja miehistövahvuus lisääntyy koko ajan. Meille tulee porrastetusti porukkaa töihin aamulla. Meillä on hyvä valmius hallita tätä tilannetta, ylikomisario Veijo Alavaikko sanoo.

Poliisi aikoo ottaa kiinni esimerkiksi kaikki sellaiset henkilöt, jotka pyrkivät ylittämään Fennovoiman työmaa-aluetta kiertävän aidan.

– Odotettavissa on erilaisia toimenpiteitä aktivistien taholta. Toivon, että ne olisvat laillisia mielenilmauskeinoja. Pelkään ja olen aika varmakin, että kyllä siellä laittomuuksiin tullaan jossakin vaiheessa menemään, ylikomisario Veijo Alavaikko sanoo.

Ydinvoimavastainen protestileiri alkoi viime viikolla. Päätapahtuma järjestetään tiistaina Pyhäjoella 26.4.1986 Ukrainassa tapahtuneen Tshernobylin ydinvoimalaonnettomuuden muistopäivänä.

Pyhäjoella olevat aktivistit ovat ilmoittaneet, että heidän tavoitteenaan on keskeyttää työt Hanhikivenniemen ydinvoimalatyömaalla.