Kunnat suostuvaisia kiskobussin maksumiehiksi Pirkanmaalla – lisävuoroja lakkautettujen tilalle

Mänttä-Vilppula, Juupajoki ja Orivesi ovat valmiita ostamaan lisävuoroja Tampere-Keuruu -rataosuudelle. Päätöksiä pitää tehdä pikaisesti, jotta lisävuorot saataisiin kulkemaan kesäkuun lopulla.

liikenne
Nainen lukee pojalle junanvaunussa.
Marko Melto / Yle

Pirkanmaan kunnat ovat valmiita rahoittamaan kiskobussien toimintaa Tampereen ja Keuruun välillä. Mänttä-Vilppula, Juupajoki ja Orivesi hyväksyivät maanantaina omat kuntarahaosuutensa lisävuorojen ostamiseksi VR:ltä. Tampere käsittelee osallistumistaan myöhemmin.

Kunnat ovat syksyn ja kevään ajan neuvotelleet ministeriön ja VR:n kanssa ratkaisusta, joka turvaisi liikennöinnin ratavälillä. Nyt kunnat ovat saaneet VR:ltä tarjouksen lisävuoroista. Ne ajettaisiin juhannusviikolta joukuun alkupuolelle.

Liikenne- ja viestintäministeriö vähensi huomattavasti VR:n kiskobussivuoroja Tampere-Keuruu -reitillä maaliskuun lopulla. Liikennöinti saattaa loppua kokonaan joulukuussa.

VR on luokitellut lisävuoroista tehdyn tarjouksensa salaiseksi. Kuntien tarkat rahoitusosuudet ja kuntajako selviävät jatkoneuvotteluissa. Tarjouksessa on kaksi vaihtoehtoa, joista laajempi palauttaisi liikenteen aiemmalle tasolle, suppeampi toisi 4 lisävuoroa viikossa.

Serlachius-museoiden aloitteesta Mäntän tilausliikenne aloitti huhtikuun alussa reittiliikenteen Tampereen ja Mäntän välillä. Edestakaisia vuoroja on kaksi päivässä, toisen vuoron tilaajana on Serlachius-museot.

Juttua muutettu: kello 9.06 poistettu virheellinen väliotsikko ja 11:06 lisätty tieto bussin reittiliikenteestä.