1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Lehti: Ruotsiin tullut useita Isis-terroristeja

Terroristeilla on aikomuksena tehdä isku "pehmeään", eli siviili-kohteeseen Tukholmassa, kertoo Expressen-lehti. Ruotsissa ei kuitenkaan ole korotettu yleistä uhkatasoa.

Kuva: Pelle T. Nilsson / AOP

Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo on saanut Irakin turvallisuuslähteistä vihjeen, jonka mukaan Ruotsiin on tullut useita Isis-järjestön terroristeja. Asiasta kertoo Expressen-lehti.

Expressenin tiedon mukaan terroristeja olisi seitsemän tai kahdeksan. He ovat jo päässeet Ruotsiin ja heidän suunnitelmissaan olisi yhden tai useamman terrori-iskun toteuttaminen Tukholmassa.

Ruotsin valmiusjoukot ja Tukholman poliisin erikoisjoukot on asetettu korotettuun valmiuteen, kertoo Expressen.

Aiemmin aamulla Aftonbladet-lehti kertoi, että poliisin valmiutta on korotettu terroriuhkan takia.

Säpon sisällä asiaa kuvataan "poikkeukselliseksi tapaukseksi".

Ruotsissa valtakunnallista valmiustilaa ei kuitenkaan ole nostettu. Valmiustila on tasolla 3, mikä merkitsee korotettua valmiutta. Sama taso on ollut voimassa maaliskuun alusta lähtien (siirryt toiseen palveluun). Esimerkiksi lentokentillä ei turvatasoa ole muutettu, kertoo SVT.

Poliisi on toiminnastaan hyvin vaitonainen.

– Tällä hetkellä keräämme tiedustelutietoa ja informaatiota, ja teemme yhteistyötä kansaillisten ja ulkomaalaisten kumppanien kanssa, sanoo Säpon tiedottaja uutistoimisto TT:lle.

_Korjattu 26.4. kello 14.40 Ruotsin valmiustilan tasoksi kolme, eikä neljä. Taso nostettiin neljään marraskuussa 2015, mutta laskettiin takaisin kolmeen maalsikuussa 2016. _