Aktivistit paiskoivat toimittajaa kivillä ydinvoimamielenosoituksessa – video

Yle Oulun toimittaja Ari-Pekka Sirviö joutui aktivistien kivityksen kohteeksi Pyhäjoella hoitaessaan työtehtäviään. Aiemmin tiistaina naamioitunut aktivisti oli uhannut särkeä Sirviön kameran. Myös kaksi muuta paikalla ollutta Yle Oulun toimittajaa joutui uhkailun kohteeksi.

Kotimaa
Joukko aktivisteja heittelee kiviä kohti Ylen toimittajaa
Mielenosoittajat heittävät Ylen toimittajaa kivillä.

Ydinvoimaa vastustavat aktivistit rakensivat tiistaina Pyhäjoella tiesulkua ja ryhtyivät heittelemään Ylen toimittajaa kivillä. Osa kivistä oli suurikokoisia.

Ari-Pekka Sirviö koetti aiemmin päästä vierailulle aktivistien leiriin, mutta yksi heistä uhkaili toimittajaa muun muassa kameran särkemisellä.

Pyhäjoen ydinvoimatyömaalla järjestetty mielenosoitus muuttui pian yhteenotoksi poliisin kanssa. Aktivistit mm. pyrkivät kiipeämään työmaa-aidan yli alueelle ja kajosivat poliisiautoon. Poliisi on vastannut pippurikaasulla ja ottamalla aktivisteja kiinni.

Alueella oli tiistaina paikalla kaikkiaan kolme Yle Oulun toimittajaa. Kun he olivat poistumassa alueelta, niin ulkomaalaiset aktivistit uhkailivat Kati Jurkkoa ja Antti Pylvästä sekä Ari-Pekka Sirviötä väkivallalla.

Toimittajien lähtiessä liikkeelle aktivistit seurasivat heitä vielä jonkin aikaa.