Risuja laduilla, poluille hilattuja puunrunkoja – millaista ilkivaltaa olet nähnyt ulkoilureiteillä?

Lahdessa ulkoilijoita kuohuttaa erikoinen ilmiö, jossa suosituille ulkoilureiteille on raahattu puiden runkoja. Onko omilla ulkoilureiteilläsi ollut ilkivaltaa?

Osallistu
Puita tiellä Salpausselän ulkoilumaastossa.
Saku Saaristo

Etenkin maastopyöräilijät ovat Lahdessa harmissaan Salpausselän maastoissa ilmenneestä ilkivallasta. Ulkoilijoiden mukaan pyöräilijöiden suosimille poluille ja väylille on kevään aikana raahattu jatkuvasti uusia puunkappaleita metsästä.

Oksia, puun rankoja ja isoja karahkoja on metsässä liikkuvien mukaan viritetty myös jyrkkien mäkien alle, jossa ne aiheuttavat erityistä vaaraa.

Ilmiö on Lahden liikuntatoimen tiedossa, ja sitä pyritään suitsimaan valvonnalla. Liikuntatoimen mukaan ilkivalta metsissä ei ole tavatonta: viimeksi kevättalvella kaupungin laduille oli levitelty risuja.

Oletko havainnut, että kotikaupunkisi ulkoilualueella olisi ollut tahallista, muihin ulkoilijoihin kohdistuvaa ilkivaltaa? Miten ilkivalta ilmeni? Entä saatiinko ongelma hallintaan?

Jokamiehen oikeuden mukaan metsässä saavat liikkua yhtälailla kävelijät kuin pyöräilijät, mutta mahtuvatko eri liikkujat käytännössä samoille reiteille?