Poptähti Princellä ei ollut testamenttia – perinnön selvittäminen voi viedä vuosia

Viime viikolla menehtyneen supertähden perinnönjaosta voi tulla riitaista. Miljoonaomaisuuden tarkkaa arvoa ei edes vielä tiedetä.

Ulkomaat
Prince esiintyi  Montreux Jazz Festivaaleilla Sveitsissä 14. heinäkuuta 2013.
Prince esiintyi Montreux Jazz Festivaaleilla Sveitsissä 14. heinäkuuta 2013. Marc Ducrest / Montreux Jazz Festival / EPA

Poptähti Prince Rogers Nelson kuoli viime torstaina 57-vuotiaana. Kuolinsyy on vielä epäselvä, mutta perinnönjakoon liittyvät asiakirjat ovat tulleet julki. Niistä selviää, että Prince ei jättänyt jälkeensä testamenttia.

Princen ainoa elossa oleva sisarus on hänen siskonsa Tyka Nelson. Lisäksi hänellä on viisi puolisisarusta. Prince ei ollut naimisissa, ja hänen ainoa lapsensa kuoli pian syntymänsä jälkeen vuonna 1996. Minnesotan osavaltion lain mukaan henkilön, jolla ei ole testamenttia, perivät hänen sisaruksensa ja puolisisaruksensa.

Kuolinpesän arvosta ei ole tarkkaa tietoa. Tiedossa on kuitenkin se, että Prince omisti 27 miljoonan dollarin arvosta kiinteistöjä. Lisäksi hänellä on satojen miljoonien dollarien omaisuus muun muassa levy-yhtiöissä ja konsertteihin liittyvissä oikeuksissa. Pelkästään Princen musiikin arvo on yli 500 miljoonaa dollaria.

Tyka Nelson haluaa nyt, että Minnesotan osavaltion oikeus määrää virallisen pesänselvittäjän hoitamaan perinnönjakoa.

Minnesotalaisen asianajan Stephen Hopkinsin mukaan on epätavallista, että Princen asemassa oleva varakas henkilö kuolee ilman testamenttia.

– Tämä tapaus tulee olemaan avoin vielä jonkin aikaa, luultavasti joitakin vuosia, Hopkins sanoi uutistoimisto Reutersin haastattelussa.

Hopkinsin mukaan pesänselvittäjän ensimmäinen tehtävä on vahvistaa kaikki Princen varallisuus sekä maksaa siitä mahdolliset velat ja verot.

Princen omaisuus tuottaa tulevaisuudessakin

Warner Music Group -yhtiön mukaan Princen albumeita myytiin hänen elinaikanaan yli sata miljoonaa kappaletta.

Kuolleiden kuuluisuuksien tekijänoikeusbisnekseen erikoistuneen CMG Worldwide -yhtiön toimitusjohtaja Mark Roesler arvioi, että Princen kuoleman jälkeiset tulot tulevat nousemaan samaan luokkaan Marilyn Monroen, James Deanin ja Elvis Presleyn kanssa. Forbes-lehden mukaan vuonna 2015 Elviksen kuolinpesän tuotot olivat 55 miljoonaa dollaria.

– Tuleeko olemaan niin, että Princen ympärille rakennetaan bisnestä seuraavaksi 60 vuodeksi, kuten James Deanille? Vastaus on yksiselitteisesti kyllä, Roesler sanoi uutistoimisto AP:lle.

Lähteet: Reuters, AP