1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. eläinsuojelu

Turun Eläinsuojeluyhdistykselle lahjoituksia kohu-uutisista huolimatta

Turun Eläinsuojeluyhdistys kertoo saaneensa helmikuussa tavanomaista vähemmän lahjoituksia, mutta tällä hetkellä niitä tulee taas entiseen malliin. Poliisi tutkii yhdistykseen liittyviä talousepäselvyyksiä.

eläinsuojelu
Miksu-kissa tuijottaa suoraan toimittajan kameraan.
Noora Takamäki / Yle

Turun Eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtajan Maylis Spiikin mukaan yhdistykseen liittyvästä rikosuutisoinnista on kärsinyt eniten eläinsuojelutyö, vaikka lahjoituksia tulee lähes entiseen malliin.

– Uskon, että yhdistyksellämme on niin kova maine, ettei se ihan ole romahtanut. Eläinten kannalta on ikävää, että kukaan ei puhu eläinsuojelutyöstä.

Spiikin mukaan yhdistyksessä on seurattu pullonpalautuskuitteja, joita yhdistykselle saa lahjoittaa.

– Pullonpalautusrahoissa tapahtui pieni notkahdus helmikuussa. Nyt ne ovat suurin piirtein samoissa lukemissa kuin aikaisemmin.

– Tavaralahjoituksia saamme entiseen malliin. Muista lahjoittajista on vaikea sanoa. Emme vielä tiedä, kuinka moni on esimerkiksi muuttanut testamenttiaan.

Kavallusepäilyt tutkinnassa

Pohjanmaan poliisi tutkii Turun Eläinsuojeluyhdistykseen liittyviä kavallusepäilyjä, joista Turun Sanomat kertoi tammikuussa. Lehden mukaan yhdistyksen puheenjohtajaan Maylis Spiikiin liittyy myös henkilökohtainen rikosepäily kunnianloukkauksesta.

– Kiistän epäilyt edelleen aivan täysin, puheenjohtaja Spiik sanoo.

Lue seuraavaksi