Joroisiin rakenteilla Suomen suurin frisbeegolf-rata

Valmistuessaan kenttä on Suomen ensimmäinen kiinteästi 36-väyläinen frisbeegolf-rata.

urheilu
Frisbeegolf
Timo Ikonen / Yle

Joroisten Kotkathatjulla sijaitsevan nykyisen 18 väyläisen frisbeegolf-kentän jatkeeksi on kunnan toimesta paraikaa valmistumassa toiset 18 väylää. Valmistuessaan kenttä on Suomen ensimmäinen kiinteästi 36 väyläinen frisbeegolf-rata.

– Ei me mitenkään riehaannuttu olla, mutta me olemme määrätietoisesti kehittäneet tätä aluetta. Frisbeegolf kuuluu yhtenä liikuntamuotona tänne. Frisbeegolf on vetänyt hyvin ja meillä on paljon harrastajia. Kysyntä on ollut erittäin kovaa, ja tämän vuoksi kunta on lähtenyt panostamaan tähän lajiin. Nyt saadaan mukavasti uusia, pidempiä ja haastavampia väyliä, kertoo Joroisten kunnanjohtaja Joona Hänninen.

Kenttää on lisäksi mahdolisuus laajentaa tilapäisesti, sillä uudet frisbeegolf-väylät rakentuvat Joroisten golf-viheriöiden kupeeseen.

– Tästä alueesta ehkä erikoisen tekee se, että meillä on perinteinen golf-kenttä tuossa vieressä, johon pystytään tarvittaessa esimerkiksi kilpailutilanteessa laajentamaan rataa entisestään, kertoo itsekin frisbee kädessä viihtyvä kunnanjohtaja Hänninen.

Matalan kynnyksen liikuntaa

Pelkästään kilpailijoiden tarpeisiin kenttää ei rakenneta, vaan kunnassa laji nähdään myös hyvänä matalan kynnyksen liikuntamuotona, joka on löytänyt harrastajansa.

– Meillä on tavoitteena, että pystytään edistämään tällaista matalan kynnyksen liikuntaa. Itsellä sivistystoimen näkökulmasta on huoli siitä kuinka saadaan myös sellaiset nuoret liikkeelle, jotka eivät hakeudu seuratoimintaan, ja tämä on osoittautunut erinomaiseksi. Siellä ensimmäinen vuosi kierretään farkut jalassa ja sitten todetaan, että jotkut joustavammat housut saattavat olla mukavammat, näkee Joroiten kunnan sivistysjohtaja Jaakko Kuronen.

– Tämä on vielä aika edullista rakentaa tällainen kenttä. Tämä tulee kunnan maille ja oikeastaan näillä hakkuutuotoilla saadaan kustannettua melko pitkälle väylien rakentaminen, kertoo kunnanjohtaja Hänninen.

Joroisten frisbeegolf-radan on määrä valmistua täyteen mittaansa syyskuuhun mennessä.

– Meille tulee syyskuun 3. päivä tänne Euroopan mestari Seppo Paju haastamaan paikallisia heittäjiä ja lähialueen kilpailijoita. Silloin vietetään virallisia avajaisia. Mutta tarkoitus on, että elokuun aikana saadaan korit tänne ja kenttää pääsee koettamaan, kertoo Joroisten kunnan sivistysjohtaja Jaakko Kuronen.