Kaltoin kohdellut sirkusleijonat lennätetään Etelä-Amerikasta takaisin Afrikkaan

Eläinsuojelujärjestö ADI pelasti leijonat yhdessä viranomaisten kanssa. Kotiinpaluu koittaa perjantaina.

Ulkomaat
Kuvassa on leijona.
Leijonat ovat toipuneet reilun vuoden hoitokeskuksessa ennen kotiinpaluuta.

Vuosikausia huonoissa oloissa Perun ja Kolumbian sirkuksissa viruneet 33 leijonaa palautetaan perjantaina takaisin Afrikkaan.

Kuljetuskone hakee ensin yhdeksän leijonaa Kolumbian Bogotasta ja sitten 24 leijonaa Perun Limasta. Tämän jälkeen kone suuntaa Etelä-Afrikan Johannesburgiin.

Etelä-Afrikassa leijonat sijoitetaan kissaeläinsuojaan, jossa asiantuntijat valvovat niiden sopeutumista.

Leijonia kohdeltiin kaltoin

Eläinsuojelijat pelastivat viranomaisten kanssa 24 leijonaa yllätysratsioissa perulaisista sirkuksista. Kolumbialainen sirkus luovutti heille yhdeksän leijonaa.

Eläinsuojelujärjestö ADI (siirryt toiseen palveluun):n mukaan leijonien olosuhteet olivat olleet kehnot. Lähes kaikkien leijonien kynnet on esimerkiksi poistettu. Monien hampaat ovat rikki.

Kaikki yksilöt eivät enää selviäisi luonnossa, sillä yksi leijona on menettänyt toisen silmänsä ja toinen yksilö on lähes sokea.

Leijonan lento maksaa 10 000 dollaria

Suurin osa leijonista on ollut ADI:n hoitokeskuksessa Perun pääkaupungissa Limassa ja eläinlääkärien mukaan niiden kunto on parantunut huomattavasti. Osa leijonista on ollut hoidossa puolitoista vuotta ja osa vuoden.

Eläinsuojelujärjestö tekee yhteistyötä viranomaisten kanssa estääkseen villieläinten laitonta käyttöä ja niiden salakuljetusta.

ADI:n puheenjohtaja Jan Creamer pitää Perun ja Kolumbian leijoniensuojeluoperaatiota merkittävänä saavutuksena ja viestinä siitä, ettei villieläinten huono kohtelu kannata.

Aikaisemmin ADI-järjestö on pelastanut ja siirtänyt muun muassa karhuja ja apinoita.

ADI ilmoittaa, että yhden leijonan lennättäminen Etelä-Amerikasta Etelä-Afrikkaan maksaa 10 000 Yhdysvaltain dollaria.

Lähteet: Reuters