1. yle.fi
  2. Uutiset

Posiva: Olkiluoto ei ole vieläkään vaihtoehto Fennovoiman ydinjätteille

Posivan toimitusjohtajan Janne Mokan mukaan Posiva ja Fennovoima ovat neuvotelleet ainoastaan Posivan tietotaidon hyödyntämisestä ydinjätteen loppusijoituksessa.

Kotimaan uutiset
Työkone ja rakennusmies luolassa.
Posiva louhii parhaillaan ydinjätteen loppusijoituspaikkaa, Onkaloksi nimettyä luolastoa, Eurajoen Olkiluodon peruskallioon.Yle

Olkiluoto ei ole edelleenkään vaihtoehto Fennovoiman ydinvoimalaitoksen käytetyn polttoaineen loppusijoituspaikaksi.

Olkiluotoon loppusijoituslaitosta rakentava Posiva ja Pyhäjoelle ydinvoimalaitosta rakentava Fennovoima ovat neuvotelleet yhteistyöstä ydinjätekysymyksessä.

Posivan toimitusjohtajan Janne Mokka painottaa, että yhteistyöneuvottelut koskevat ainoastaan Posivan tietotaidon myymistä. Olkiluodon loppusijoituslaitoksen tilat eivät ole myynnissä.

– Me ollaan keskusteltu palveluista. Puhutaan asiantuntijapalveluista ja Posivan osaamisesta ja kokemuksesta, mitä on vuosikymmenten aikana kertynyt, Mokka sanoo.

Fennovoiman pitää viimeistään kesäkuussa esittää suunnitelma käytetyn polttoaineen loppusijoituksesta. Fennovoiman mukaan yhtiö ei pysty vielä kesäkuussa yksilöimään, minne sen jätteet lopulta loppusijoitetaan.

Lue seuraavaksi