Kiinnostaako virtuaalitodellisuus? Lähetä meille juttuehdotus

Ylen ulkomaantoimitus on tehnyt kolme virtuaalitodellisuusjuttua – ilmastonmuutoksesta, Gazasta ja Tšernobylistä. Mistä maasta, paikasta tai aiheesta sinä haluaisit nähdä virtuaalitodellisuusjutun? Laita meille ehdotus.

Ulkomaat
virtuaalitodellisuutta
Erikoiskameralla Tšernobylin autioituneesta kylästä otettu kuva näyttää tavallisena vaakakuvana tältä. Mårten Lampén / Yle

Tutustu Ylen uutisten virtuaalitodellisuusjuttuihin ja lähetä meille ehdotuksesi, mistä maasta, paikasta tai aiheesta sinä haluaisit nähdä virtuaalitodellisuusjutun. Virtuaalitodellisuus kuvaa jotakin todellista ympäristöä tai luo täysin kuvitteellisen ympäristön.

Keräämme yleisön vastaukset ja pohdimme, minkä aiheen pystymme toteuttamaan.

Ylen uutisten tuorein virtuaalitodellisuusjuttu kertoo Tšernobylin vuoden 1986 ydinonnettomuusalueesta. Jutussa voit katsoa, miltä tuhoalueen paikat näyttävät 30 vuoden jälkeen ja kuunnella, mitä säteilymittari kertoo alueen nykyisestä säteilystä.

Hylätty törmäilyautokenttä.
Pripjatin huvipuistoa ei koskaan otettu käyttöön ydinturman takia. Mårten Lampén / Yle

Loikka vapauteen julkaistiin alkuvuodesta 2016. Se kuvaa Gazan parkournuoria, jotka harjoittelevat temppuja raunioituneissa rakennuksissa. Tarina kertoo nuorten selviytymisestä väkivallan runtelemilla alueilla.

poika hypännyt ilmaan betoniaidalta
"Meillä ei ole muuta - on vain parkour."Jussi Koivunoro / Yle

Tuho vai täyskäännös muistuttaa, että ihmiskunta on ratkaisujen edessä ilmastonmuutoksen takia. Jutussa on hahmoteltu erilaisia tulevaisuuspolkuja sen mukaan, millaisia ilmastopäästöjä ihmiskunta tuottaa.

Tuho vai täyskäännös
Ilmastoa koskeva virtuaalitodellisuusjuttu avaa tulevaisuudenpolkuja.Eetu Pietarinen / Yle

Mitä seuraavaksi? Sitä Yle kysyy sinulta. Lähetä vastauksesi alla olevan lomakkeen kautta. Keräämme vastaukset ja pohdimme, minkä maan, paikan tai aiheen pystymme toteuttamaan virtuaalitodellisuusjutuksi.

Kerromme yleisölle, mikä aihe on valittu ja, miten sen suunnitteluun voi ottaa osaa. Osallistu uuden tekemiseen Ylessä!

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.