1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Viemäriremontti tukkii Mechelininkadun kuukaudeksi – katso kartalta pahimmat jumit

Saneeraustyöt haittaavat liikennettä Mechelininkadulla Pohjoisen Hesperiankadun ja Leppäsuonkadun välillä ajalla 25.4.–29.5. Mechelininkatu kapenee yksikaistaiseksi sekä etelään että pohjoiseen liikuttaessa.

Viemärityöt hankaloittavat liikennettä Mechelininkadulla. Kuva: Yle / Petteri Juuti

Maanantaina alkaneet viemärin saneeraustyöt hidastavat liikennettä Mechelininkadulla seuraavan kuukauden ajan. Työt päättyvät toukokuun 29. päivä.

Remontin aikaisista liikennejärjestelyistä vastaavan LKI -Palvelut Oy:n Pete Willmanin mukaan ruuhkaa on ensimmäisten päivien aikana ollut paljon.

– Ensimmäisinä päivinä on ollut aika mittavat ruuhkat, mutta koko ajan se helpottaa, kun ihmiset oppivat välttämään tuota aluetta. Ensi viikolla on varmaan jo parempi, mutta ei se tarkoita, että sinne kannattaa ehdoin tahdoin lähteä työntämään. Eihän se varsinainen liikennehaitta sieltä mihinkään katoa.

Saneeraustyöt haittaavat liikennettä Mechelininkadulla Pohjoisen Hesperiankadun ja Leppäsuonkadun välillä ajalla 25.4.–29.5. Mechelininkatu kapenee yksikaistaiseksi sekä etelään että pohjoiseen liikuttaessa. Willman kertoo töiden edistyvän suunnitelmien mukaan.

Ruuhkat voivat vaikuttaa Willmanin mukaan esimerkiksi Caloniuksenkadun myötä pitkälle Runeberginkadulle. Hänen mukaansa paras vaihtoehto on välttää Mechelininkadulle ajoa kokonaan.

Pohjoiseen ajettaessa on mahdollista ohittaa saneerausalue Hietaniemenkadun ja Hietakannaksentien kautta, mikäli sinne asti päätyy ajamaan.

Helsingin kaupungin tiedotteen mukaan joukkoliikenteen käyttäjiä viemäriremontti haittaa lähinnä bussilinja 24:n kulkemisen hidastumisena.

Jalankulkijoille Hietaniemenkadun ja Mechelininkadun risteyksen eteläpuolinen jalankulkuyhteys on suljettu ajalla 25.4.–29.5. Korvaava reitti on risteyksen pohjoispuolelta.

Sammonkadun ja Mechelininkadun risteyksen eteläinen jalankulkuyhteys on suljettu ajalla 25.4.–29.5. Korvaava reitti on risteyksen pohjoispuolelta.