Työntekijät järjestävät mielenilmauksen Ratamo-keskuksen puolesta – "Kouvolaan tarvitaan nykyaikaiset tilat"

Ammattijärjestöt tempaisevat Ratamo-sairaalakeskuksen rakentamisen puolesta. Kouvolan kaupungintalon rappusilla järjestetään ensi maanantaina mielenilmaus, jolla halutaan edistää hankkeen etenemistä.

Kouvola
Havainnekuva Ratamon julkisivusta.
AW2-arkkitehdit Oy

Ammattijärjestöt järjestävät Kouvolassa mielenilmauksen Ratamo-sairaalakeskuksen rakentamisen puolesta. Mielenilmaus järjestetään ensi viikon maanantaina kaupungintalon portailla. Mukana ovat Tehyn, JHL:n, SuPerin, Jukon ja Jytyn paikallisosastot.

Järjestöt haluavat Kouvolaan asianmukaiset tilat niin hoidettaville potilaille kuin työntekijöille.

– Kouvolaan tarvitaan nykyaikaiset tilat, joissa potilaat saavat hyvää hoitoa. Pohjois-Kymen sairaala ei valitettavasti sellainen enää ole, sanoo sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehyn Kouvolan paikallisosaston puheenjohtaja Paula Werning. Hän on päivystyksen sairaanhoitaja Pohjois-Kymen sairaalassa.

Werningin mukaan Pohjois-Kymen sairaalan tilat ovat potilasmäärään nähden liian pienet ja epäkäytännölliset.

– Sairaala on auttamatta pieni. Sisätilaongelmiakin on ollut ja niitä on tutkittu. Haluamme ilmaista mielemme myös sen puolesta, että terveyspalvelut säilyvät lähellä, Werning sanoo.

Mielenilmaukseen toivotaan myös runsaasti kuntalaisia.

– Kuka tahansa voi joutua siihen potilaan rooliin ja silloin pitää saada hoitoa hyvissä tiloissa, Werning sanoo.

Kouvolan kaupunginhallitus päätti puolitoista viikkoa sitten pistää Ratamo-keskuksen valmistelun toistaiseksi jäihin, ennen kuin sosiaali- ja terveydenhuollon työnjako Kymenlaakson kesken on selvillä.