Sadat talkoolaiset jo valmiina – suviseurat tuovat Poriin 70 000 vierasta

Suviseuroja vietetään Porissa kesällä 2017. Valtavaan hengelliseen tapahtumaan on valmistauduttu huolella. Talkoolaiset käyttävät järjestelyihin aikaa jopa kaksi vuotta.

suviseurat
Kuvassa ruuhkaantunut liikenne. Asuntovaunuja ja autoja tiellä. Kuva menosuuntaan.
Tuukka Myllymäki / Yle

Pohjoismaiden suurin hengellinen tapahtuma tuo järjestäjien arvion mukaan Poriin noin 70 000 vierasta. Suviseurat järjestetään kaupungissa vasta runsaan vuoden kuluttua. Vaikka vastaava kokoontuminen on tänä kesänä Torniossa, ovat ensi vuoden järjestelyt Porissa jo täydessä vauhdissa.

– 750 vastuuhenkilöä on jo nimetty ja osa heistä on koulutettu tehtäviinsä, kertoo päätoimikunnan puheenjohtaja Timo Valli.

Porissa lähellä kaupunkikeskustaa

Päätoimikunta on aloittanut valmistelut jo vuosi sitten. Suviseurojen keskeinen sijainti Kirjurinluodon areenan ympäristössä asettaa omat haasteensa.

– Porin suviseuroja leimaa siinä mielessä erilainen tilanne, että ne järjestetään keskellä kaupunkia. Sijainti ei ole moneen vuoteen ollut näin lähellä asutuskeskusta.

Tällä hetkellä suuressa roolissa onkin alueen tekniikan ja liikenteen suunnittelu.

– Suviseurat tuovat kaupunkiin noin 16 000 ajoneuvoa. Porissa on onneksi totuttu isoihin tapahtumiin ja niihin liittyviin liikennejärjestelyihin. Kaupunki on alusta asti ollut sillä kannalla, että tilaisuus halutaan tänne ja sen toteutuminen tehdään mahdolliseksi.

Tapahtumaan saapuu Vallin mukaan ryhmiä muun muassa Yhdysvalloista, Venäjältä ja eri puolilta Eurooppaa.