Lahden Kisapuiston tekonurmen kunnostukseen 200 000 euroa valtionavustusta

Lahden kaupunki on saanut valtionavustusta Kisapuiston jalkapallostadionin kunnostukseen. Kaupunki on varautunut tekonurmen suunnitteluun tänä vuonna. Päätös laajemmasta kunnostuksesta tehdään vasta kesällä.

siirtonurmikot
Lahden historiallinen museo Kisapuiston puolelta kuvattuna.
Markku Lähdetluoma / Yle

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt 200 000 euroa Kisapuiston tekonurmen ja kenttärakenteiden korjaukseen.

Ministerin mukaan uusi tekonurmi parantaa liikunta-alueen käyttöä ja auttaa purkamaan harjoitus-ja peliaikojen painetta muilta kentiltä.

Liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki on tyytyväinen summaan. Kisapuiston tekonurmen kunnostus, kenttärakenteet ja lämmityslaitteet maksavat miljoonan ja valtion avustus on viidennes siitä.

Tekonurmi olisi valmis vuoden kuluttua. Kaupunki päättää vielä erikseen kesäkuussa aletaanko stadionia kunnostaa laajemmin.

Liikunta- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Marko Varjosen mukaan kesällä päätetään myös millä tavalla hanketta lähdettäisiin viemään eteenpäin.

Lahden Urheiluhalliyhdistys ry on ehdottanut Lahden kaupungille sopimusta Kisapuiston stadionin kunnostamiseksi elinkaarimallilla.