Hausjärven tuleva kunnanjohtaja Pekka Määttänen painottaa elinvoiman ja asukasmäärän lisäämistä

Maskun yhteysjohtaja Pekka Määttänen vaihtaa rannikkoseudulta Hämeen ytimeen Hausjärvelle viimeistään vuodenvaihteessa. Hän näkee tärkeäksi tehtäväksi kunnan elinvoiman ja asukasmäärän lisäämisen.

Hausjärvi
Pekka Määttänen
Samuli Holopainen / Yle

Maskun kunnan kakkosjohtajan tehtäviä hoitanut Pekka Määttänen on valittu Hausjärven kunnanjohtajaksi.

– Työhöni Maskussa on kuulunut vastuu kunnan henkilöstöstä sekä yritys- ja työllisyysasioista, toimin myös kunnanjohtajan varamiehenä.

Määttänen toimi Varsinais-Suomessa Askaisten kunnanjohtajana kuusi vuotta. Askainen ja Lemu liittyivät Maskuun vuonna 2009 ja silloin kolme kunnanjohtajaa siirtyi Maskun johtotehtäviin.

Kunnan tehtävistä Määttäsellä on kokemusta 25 vuotta ja kunta-alan johtamisesta 15 vuotta. Mikä veti Hausjärvelle?

– Minulla on kahdeksas vuosi Maskussa menossa. Logistisesti Hausjärvi on vähän samanlainen kunta kuin Masku ja olen aikaisemmin onnistunut työllisyys- ja elinvoimapolitiikassa, niin halusin kokeilla onnistunko Hausjärvellä siinä.

– Elinvoiman ja asukasmäärän lisääminen on yksi tärkeä tehtävä. 50 prosenttia kunnan tehtävistä siirtyy sotealueelle ja silloin elinvoima-asiat korostuvat, että saadaan niitä verotuloja. Hausjärven talous suurilta osin pyörii veroeuroilla ja niillä tuotetaan palvelut myös jatkossa.

Kesätapahtumat kiinnostavat

Määttänen oli paikalla Hausjärven valtuuston kokouksessa, kun kunnanjohtajasta äänestettiin. Määttänen nousi suljetussa lippuäänestyksessä niukasti nykyisen määräaikaisen kunnanjohtajan Aleksi Heikkilän ohi.

– Valtuustossa oli hyvä henki, vaikka oli tiukka äänestys. Valtuutetut näkivät, miten kuntaa jatkossa pitää kehittää. Olen oikein iloisin mielin tulossa Hausjärvelle.

Määttänen kertoo ottavansa mielellään kutsuja vastaan kylätapahtumiin tai puhujaksi Hausjärvelle.

– Kyllä kesätapahtumat käydään läpi, tykkään liikkua ihmisten ja kyläläisten kanssa ja kuulla kuulumisia, miten kuntaa pitäisi kehittää.