"Koiran virasta" tuli unelmatyö – Henkilöstöhallintoon poikkeuksellista imua

Henkilöstöhallinnon tehtävät kiinnostavat yhä useampia. Alan vetovoima näkyi viimeksi Hyvinkäällä, jossa henkilöstöjohtajan virkaa tavoitteli 75 hakijaa.

Kotimaa
johtaja kädet neuvottelu sopimus mies nainen paperi kokous päätös
Yle

Henkilöstöhallinnon tehtäviin on nyt poikkeuksellista imua. Ilmiö näkyy erityisesti kunta-alalla, jonka avoimiin HR-alan tehtäviin on riittänyt hakijoita viime aikoina jopa tungokseksi asti.

Esimerkiksi Hyvinkään kaupungin henkilöstöjohtajaksi haki hiljattain kaikkiaan 75 ihmistä. Myös piskuisen Mänttä-Vilppulan kaupungin henkilöstöpäällikön paikasta kilvoitteli taannoin lähes yhtä suuri joukko, 72 hakijaa.

Hyvinkäällä henkilöstöjohtajan valintatyöryhmässä ollut Irma Pahlman (sd.) ei muista, että vastaavanlaista kaupungin virkaa olisi koskaan aiemmin hakenut yhtä monta ihmistä.

– Kyllähän se on merkille pantavaa, että virka oli näin vetovoimainen, Pahlman kertoo.

Pahlman kuitenkin toteaa, että suuri hakijamäärä ei ollut lopulta mikään yllätys.

– HR:ää eli työhyvinvointia, hyvää johtamista ja alaistaitoja on nostettu esille eri näkökulmista viime vuosien aikana. Koko aihepiiri on ollut kohtuullisen paljon esillä.

Pitkä ja kapea leipä ei ainoa syy

Henkilöstöammattilaisten yhteisön Henry ry:n toiminnanjohtaja Marita Salo puolestaan arvelee, että suuret hakijamäärät eivät kerro pelkästään alan kasvaneesta vetovoimaisuudesta.

– Varmaan HR-alan vetovoimaisuus on kasvanut, mutta tietysti nyt on myös se tilanne, että työnhakijoita on paljon liikkeellä, sanoo Salo viitaten heikkoon työllisyystilanteeseen.

Salo kertoo, että HR-tehtävät juurikin kunta-alalla ovat nykyään entistä kiinnostavampia. Ainoana motiivina ei ole pitkä ja kapea leipä.

– Kunta-alan työnantajan imago on parantunut ja siellä nähdään kiinnostavia työmahdollisuuksia, koska alalla ollaan valtavien haasteiden edessä.

– Jos on kehitysmyönteinen ja uutta hakeva henkilö, niin kuntasektorilla on tällaiselle henkilölle paljon potentiaalia, myötäilee Pahlman.

Mutta missä vaiheessa ehkä hieman koiran viraksikin mielletystä tehtävästi tuli unelmavirka?

Marita Salon mukaan "parhaat yritykset" ovat jo kauan aikaa sitten ymmärtäneet HR:n tärkeyden yrityksen menestykselle.

– Tältä kannalta ajatellen HR-alan imago on kyllä muuttunut.