Hyppää sisältöön

R-Collection jatkaa ilman Tiia Vanhatapiota – "Olen auttanut laivan matkaan"

R-Collectionin viime syksynä palkkaama Tiia Vanhatapio keskittyy jatkossa muihin töihinsä. Hän on kuitenkin valmis yhteistyöhön myös jatkossa ja pitää itseään kajaanilaisyrityksen kummitätinä.

Kuva: Tiia Korhonen / Yle

Viime syksynä kajaanilaisen R-Collectionin luovana johtajana aloittaneen Tiia Vanhatapion työnkuva on muuttunut projektiluonteiseksi. Vanhatapio aloitti työssä elokuussa, mutta elämäntilanteen muuttumisen vuoksi keskittyy nyt muihin töihin.

Vanhatapio asuu tällä hetkellä Tukholmassa ja kertoo olevansa siellä täystyöllistetty. Myös välimatka Kajaaniin koitui lopulta hankalaksi.

– Kyllähän se ottaa pattiin, jos ei voi keskittyä yhteen asiaan kerralla. Tunnelmat on kuitenkin hyvät, ikäänkuin olen auttanut laivan matkaan rannasta. On hienoa, että 40-vuotiaalla yrityksellä on kunnianhimoa lähteä kansainvälisille markkinoille.

Vanhatapion tehtävänä olikin tuoda vaateyritykseen uutta näkökulmaa ja auttaa hiomaan brändin valmiuksia kansainvälisille markkinoille. Vanhatapion kädenjälki näkyy erityisesti tulevan syksyn ja ensi talven ensimmäisessä vientimallistossa.

Tulevia yhteistyökuvoita ei ole vielä punottu, mutta Vanhatapio kertoo olevansa käytettävissä myös tulevaisuudessa.

– Jatkossa olen vähän niinkuin sellaisena kummitätinä siellä sivussa neuvojana ja ohjaajana, varsinkin jos on viennistä kyse, vaatesuunnittelija kuvailee.

Anorakit matkaavat Eurooppaan

R-Collectionin toimitusjohtaja Pekka Saastamoinen on menneen syksyn ja talven yhteistyöhön tyytyväinen.

– Vanhatapion kokemus viennistä ja näkemys brändistä on ollut meille suureksi avuksi, hän toteaa.

Kyllähän se ottaa pattiin, jos ei voi keskittyä yhteen asiaan kerralla.

Tiia Vanhatapio

Perinteikäs vaateyritys suuntaa ensi syksynä ulkomaille, sillä yritys on löytänyt jälleenmyyjät Kööpenhaminasta ja Brysselistä.

Tiiviissä työsuhteessa työskentelevää luovaa johtajaa ei tällä hetkellä haeta. Saastamoisen mukaan yritystä uudistetaan ja nyt katsotaan eteenpäin. Luova johtaja palkataan jatkossa tarpeen tullen.

– Mielestäni voidaan ottaa tarpeeseen sellaisia henkilöitä, jotka tuo toimintaan uutta ja ytimekästä: kehittäjiä, jotka käy terävöittämässä asioita.