1. yle.fi
  2. Uutiset

Heurekaan halutaan yli 70-vuotiaita töihin – suosio ylitti odotukset

Tiedekeskus Heurekan työpaikkailmoitus yli 70-vuotiaille näyttelyoppaille on kerännyt parissa päivässä tuhansia kiinnostuneita ja poikinut 60 hakemusta. Se osoittaa, että monella eläkeläisellä olisi vielä annettavaa työelämässä.

Kotimaan uutiset
Heureka ulkoa
Heureka

Tiedekeskus Heurekan näyttelyopashaku on lähtenyt käyntiin vilkkaasti. Maanantaista asti yli 70-vuotiaat ovat voineet hakea töihin tiedekeskus Heurekaan. Auki on 30 määräaikaista työpaikkaa Dialogi ajassa – vanhenemisen taito -näyttelyn oppaaksi.

Jo eiliseen mennessä hakemuksia oli tullut 60.

– Työnhakuilmoituksen sivulla on käyty lähes kuusituhatta kertaa. Käynnin kesto on ollut keskimäärin neljä ja puoli minuuttia, eli ilmoitusta on myös luettu, Heurekan elämysjohtaja Mikko Myllykoski kertoo.

Hänen mukaansa haun suosio vahvistaa juuri sen, minkä takia näyttely haluttiin tehdä. Eläkeläisistä on tullut työuran jälkeen näkymättömiä, vaikka suuri osa heistä olisi täysin kykeneviä, ja myös halukkaista, työelämään.

– Kun me elämme aina vain pidempään ja pidempään, niin meidän pitäisi ymmärtää korkean iän mahdollisuus, se kokemus ja osaaminen, mikä vanhemmissa sukupolvissa on, Myllykoski sanoo.

Monet vanhuksista elävät aiempaa terveempää elämää, jolloin myös fyysiset rajoituksen astuvat kuvaan entistä korkeammassa iässä.

Dialogi ajassa – vanhenemisen taito -näyttelyn idea ja konsepti on peräisin Saksasta, ja se on kiertänyt tähän mennessä Saksassa ja Sveitsissä. Väestön ikääntyminen on totta kai ajankohtainen teema kaikissa teollisuusmaissa.

Moni seniori varmasti harkitsee vielä hakevansa, Myllykoski arvelee. Hakuaikaa on vielä kuukausi jäljellä, eli siitä on tulossa Heurekan kaikkien aikojen suosituin rekryprosessi.

Lue seuraavaksi