1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Huittisten jäähallia tarjotaan kaupungille – kaupunginjohtaja ei innostu

Huittisten jäähallin omistajat tarjoavat jäähallia kaupungin ostettavaksi. Kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa ei innostu, koska kaupungin rahat ovat vähissä.

urheilu
Kiekko aloituspisteessä.
Heikki Rönty / Yle

Huittisten poliitikot joutuvat pohtimaan, pitäisikö kaupungin hankkiä jäähalli omistukseensa. Huittisten jäähallin omistajat tarjoavat jäähallin osakekantaa kaupungille 500 000 euron kauppahintaan. Päälle tulisivat lähes 240 000 euron velat.

Jäähallin omistajat Heimo Kankaanranta ja Pasi Vesamo perustelevat myyntiehdotusta sillä, että he alkavat lähestyä eläkeikää ja aikovat jättäytyä hallin pyörittämisestä tämän vuoden aikana. He kertovat pyörittäneensä hallia tähän asti talkoohengessä.

– Huittisten kaupunki olisi tulevaisuudessa huittislaisen jääurheilun kannalta paras omistaja Huittisten Jäähallille, jotta harrastuskustannukset muiden lajien suhteen pysyvät kohtuullisena ja jääurheilu jatkuu Huittisissa myös tulevaisuudessa, Kankaanranta ja Vesamo sanovat.

"Ei varaa ostaa"

Kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa esittää poliitikoille, että kauppoihin ei ryhdyttäisin. Peltomaan mielestä jäähalli on Huittisille tärkeä, mutta nykyisessä tiukassa taloustilanteessa sen ottaminen kaupungin vastuulle ei hänen mukaansa ole järkevää.

– Taloussuunnitelma sisältää merkittäviä investointihankkeita kuten uuden urheiluhallin rakentaminen, ja kaupungin kuluvan vuoden käyttötaloudessa on varauduttu kahden ja puolen miljoonan euron alijäämään, Peltomaa muistuttaa.

Urheiluseura Lauttakylän Luja on lähestynyt kaupunkia huolestuneella kirjeellä. Seuran jääkiekko- ja ringetteosastot pelkäävät, että jäähallin toiminta lakkaa kokonaan, jos sille ei löydy sitoutunutta omistajaa.

Äskettäin Huittisten naapurikaupunki Kokemäki osti mutkikkaiden vaiheiden kaupungissa sijaitsevan jäähallin halliyhtiön konkurssipesältä.

Lue seuraavaksi