1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

"Saravon Pekka, Pekka, Pekka" siivitti Tapparan mestaruuteen – pienen piirin jutusta kasvoi kevään korvamato

Legendaarisen Saravon Pekka –kannatuslaulun tehnyt Mansesteri jännitti tamperelaisseuran tietä Suomen mestariksi. Yhtye nähdään pääesiintyjänä illan kultajuhlassa Keskustorilla.

Rap-yhtye mansesterin jäsenet poseeraavat Tampereen keskustorilla suihkulähteen edessä.
Klikkaa kuvaa ja pääset kuuntelemaan miten Mansesterin jäsenet DJ Kalu, Vainis ja MC Mane fiilistelivät tulevaa kutajuhlaa Yle Tampereen haastattelussa.
Rap-yhtye mansesterin jäsenet poseeraavat Tampereen keskustorilla suihkulähteen edessä.
Klikkaa kuvaa ja pääset kuuntelemaan miten Mansesterin jäsenet DJ Kalu, Vainis ja MC Mane fiilistelivät tulevaa kutajuhlaa Yle Tampereen haastattelussa.

Mansesterin jäsenet Markus Savolainen, Jesse Lehtinen ja Kalle Nummi jännittivät kuudetta finaaliottelua kukin kotonaan. Ja jännitys oli katossa viimeiseen minuuttiin saakka.

– Kyllä oli tunnelmaa. Kotona hakkasin nyrkillä pöytään ja ärräpäät lensi muutamaan kertaan. Varsinkin siinä kun viimeinen kiekko lipui maaliin, kuvailee tunnelmia Markus Savolainen.

– Kyllä se tiukka matsi oli! Mutta kyllähän se oli tiedossa, että voitto tulee, hymyilee Jesse Lehtinen.

Miehet elivät Tapparan finaalitaistossa aktiivisesti mukana. Voitonjuhlat menivät työn merkeissä, sillä yhtye oli sopinut keikan keskustan baariin, mikäli voitto varmistuu.

Seuraava esiintyminen on tänä iltana Keskustorin kultajuhlassa ja toinen heti perään jatkoilla Koskikeskuksessa.

Saravon Pekka, Pekka, Pekka, Pekka

Mansesterin käsialaa on hitiksi noussut Saravon Pekka –kannustusräppi, jonka yhtye teki viimeiseen puolivälieräpeliin. Laulun luoma nostatus lienee myös yhtenä syynä finaaliin pääsyyn.

Patrik Laine on maalintekijänä hyvä, mutta kyllä lempipelaaja on ehdottomasti Saravon Peksi.

Mansesterin miehet

– Ihan huikeaa on ollut biisin suosio. Uskottiin, että se jää Tapparan ja Tampereen sisäiseksi jutuksi, mutta HIFK-fanitkin ovat tulleet antamaan siitä tunnustusta. Tapparakin hehkutti, että ehkä finaalipeleihin pääsy oli biisin ansiota, miehet kertovat.

Rap-yhtyeen jäsenten lempipelaajaa kysyttäessä vastaus tulee heti.

– Pekka Saravo! Patrik Laine on maalintekijänä hyvä, mutta kyllä lempipelaaja on ehdottomasti Saravon Peksi.

Miehet eivät vielä paljasta, onko luvassa uusi mestaruusbiisi, mutta jonkinlaista yhteistyötä Tapparan kanssa on ehkä tulossa.

– Kattellaan. Varmasti jotain Tappara-meininkiä tulee vielä jatkossakin kuulumaan.

– Mutta Pekka-biisi tulee kyllä raikaamaan Keskustorilla! miehet lupaavat.

Kuuntele Saravon Pekka -kappale täältä (siirryt toiseen palveluun).

Tapparan kultajuhla järjestetään Tampereen Keskustorilla torstaina 28.4. kello 18-20. Yle lähettää juhlan suorana netissä sekä radiossa Yle Radio Suomen Tampereen taajuudella 99,9 ja nettiradiossa.