Useita loukkaantunut räjähdyksessä Luoteis-Turkissa

Alun perin Bursan kaupungissa tapahtuneen räjähdyksen arveltiin olleen kaasuräjähdys, mutta vähän räjähdyksen jälkeen maakunnan kuvernööri kertoi, että räjähdys oli ilmeisesti itsemurhapommittajan aiheuttama.

Ulkomaat
Turkin kartta
Yle Uutisgafiikka

Useita ihmisiä on loukkaantunut räjähdyksessä Luoteis-Turkissa vähän Istanbulin eteläpuolella sijaitsevassa Bursan kaupungissa.

Yksi ihminen on ilmeisesti kuollut räjähdyksessä. Turkin terveysministeri kertoi myöhemmin, että kukaan ei ole loukkaantunut vakavasti ja että loukkaantuneita on 13

Televisiokuvissa näkyi paikalta pakenevia ihmisiä. Pelastushenkilöstöä ja pommiryhmiä saapui nopeasti räjähdyspaikalle. Räjähdys sattui lähellä kaupungin 1300-luvulta peräisin olevaa moskeijaa.

Alun perin arveltiin, että kyse olisi ollut kaasuräjähdyksestä, mutta viranomaisten ja uutistoimistojen turvallisuuslähteiden mukaan kyse olisi ollut itsemurhapommittajasta. Myös Bursan maakunnan kuvernööri vahvisti, että kyse olisi epäillystä itsemurhapommittajasta. Räjähdyksessä kuollut on ilmeisesti itsensä räjäyttänyt nainen.

Turkissa on tapahtunut viime aikoina useita Isisin tai kurdikapinallisten tekemiä itsemurhaiskuja, mutta myöskään kaasujohtojen vioista johtuvat räjähdykset eivät ole maassa ennenkuulumattomia.

Kukaan ei ole vielä ilmoittautunut iskun tekijäksi.

Tiistaina Yhdysvallat varoitti kansalaisiaan terroriuhan "uskottavista merkeistä" Turkin turistialueilla. Bursa on suosittu turistikaupunki.

Lähteet: Reuters, AFP, AP