1. yle.fi
  2. Uutiset

Yhdysvaltain keskuspankki ei muuttanut ohjauskorkoa

Korkopäätös oli odotettu. Sen lisäksi keskuspankki ilmaisi olevansa luottavainen Yhdysvaltain talousnäkymiin.

Ulkomaat
Yhdysvaltain keskuspankki
Yhdysvaltain keskuspankin Federal Reserven rakennus Washingtonissa.Matthew Cavanaugh / EPA

Yhdysvaltain keskuspankki Federal Reserve eli Fed on pitänyt ohjauskorkonsa muuttumattomana. Odotetusta päätöksestä kerrottiin keskiviikkoiltana Suomen aikaa.

Edellisen kerran keskuspankki nosti korkoaan viime joulukuussa, mikä oli ensimmäinen kerta lähes vuosikymmeneen. Vielä joulukuussa Fed ennusti nostavansa korkotasoa neljästi tämän vuoden aikana, mutta tällä hetkellä pankki uskoo kahteen korotukseen.

Ei ole varmaa, milloin seuraava korotus mahdollisesti tulisi, mutta joidenkin asiantuntijoiden mukaan se saattaisi olla vasta tämän vuoden toisella puoliskolla.

Keskuspankki sanoi olevansa luottavainen Yhdysvaltain talousnäkymien suhteen. Pankin mukaan tilanne työmarkkinoilla on parantunut huolimatta talouden viimeaikaisesta hiipumisesta. Lisäksi pankki sanoi pitävänsä inflaatiota tarkasti silmällä.

Yhdysvaltain inflaatio on reilusti alle Fedin toivoman 2 prosentin ja keskuspankki odottaa sen pysyvän alhaisena lyhyellä aikavälillä aiemmin laskeneiden energian hintojen vuoksi.

Keskuspankki on aiemmin sanonut, että se tulee olemaan varovainen korotusten suhteen muun muassa maailmantalouden epävarmuuden vuoksi. Keskiviikkona pankki sanoi pitävänsä myös maailmanlaajuisia talousnäkymiä tarkasti silmällä.

Fed sanoi olevansa huolissaan siitä, että jos taloudessa tapahtuisi käänne huonompaan, sen olisi otettava käyttöön epätavallisemmat ohjailukeinot, koska korkotaso on edelleen lähellä nollaa.

Lähteet: Reuters, AP

Lue seuraavaksi