Kemin lumilinna palkittiin parhaana majoituspaikkana

Kemin lumilinna palkittiin vuoden parhaana majoituspaikkana tapahtuma-alan ammattilaisten Evento Award -kilpailussa myöhään keskiviikkoiltana. Kilpakumppanina finaalissa oli muun muassa Helsingissä toimiva design-hotelli Klaus K.

Kuva: Laura Valta / Yle

Kemin lumilinna on voittanut Evento Awards -kilpailun majoituspaikkasarjan. Kilpakumppaneina finaalissa toimivat Helsingin Klaus K ja Lahden Seurahuone. Kilpailusarjoja oli yhteensä kuusi.

Kisassa painotettiin, että hyvän majoituspaikan valtteja ovat monipuoliset palvelut, henkilökunta, miljöö ja elämyksellisyys. Eikä pahitteeksi olisi, jos paikasta löytyisi mahdollisuus erilaisiin aktiviteetteihin, kokouksiin ja ruokailuun.

Evento Awards on tapahtuma-alan ammattilaisten vuosittainen kohtaamis- ja verkostoitumisilta, joka järjestettiin toista kertaa.

Kilpailuun on saanut ehdottaa finalisteja ja kuuteen lukijasarjaan tulikin tänä vuonna ennätysmäärä ehdotuksia. Ehdotusten joukosta valittiin finalistit ja Kemin LumiLinna nousi majoituspaikkafinalistiksi.

Suomalaistapahtumia arvioi tällä kertaa yhä kansainvälisempi tuomaristo, sillä uusina maina olivat mukana Venäjä, Hollanti ja Kanada.

Ympärivuotista toimintaa

Kemin kaupungin matkailuyhtiön mukaan tunnustus tukee ympärivuotisen matkailun kehittämistä Kemissä ja lumilinnan kehittämistä uudessa paikassa Mansikkanokalla.

– Lumilinnaa ja sen oheispalveluita tullaan ympärivuotistamaan, todetaan matkailuyhtiöstä.

Kemin Matkailu Oy on Kemin kaupungin omistama yhtiö, joka vastaa matkailujäänmurtaja Sampon risteilyjen markkinoinnista ja myynnistä ja lumilinnan toiminnasta.

Nämä brändit yhdistettiin saman yhtiön alle vuonna 2008, kun Kemin Matkailu Oy perustettiin.