Nokian ja Tesoman jäähallit saivat valtionavustusta – rakentaminen alkaa tänä vuonna

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt sekä Tampereen Tesoman että Nokian jäähallien rakentamiseen 750 000 euroa. Lisäksi Nokian Harjuniityn liikuntahalli sai 20 000 euroa.

jäähallit
jääkiekko
Tomi Hänninen

Valtionavustukset sinetöivät jäähallien rakentamisen Tampereella ja Nokialla. Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi sekä Tesoman että Nokian jäähallien rakentamiseen 750 000 euroa. Molemmissa kaupungeissa iloitaan valtion rahoituksesta.

– Tämä on ministeriöltä osoitus siitä, että tamperelaista liikuntatekemistä arvostetaan, liikuntajohtaja Pekka Paavola Tampereen kaupungilta sanoo.

– Olemme erittäin tyytyväisiä tähän rahoitukseen, vaikka uuden jäähallin rakentamisen hoitaa kaupungin tytäryhtiö, kertoo Nokian kaupungin liikuntapalvelujohtaja Satu Kankkonen.

Tesoman jäähallin rakentaminen syö yhteensä 6,8 miljoonaa ja Nokian nykyisen jäähallin yhteyteen rakennettava laajennusosa 2,8 miljoonaa euroa. Jäähallien rakentaminen alkaa vielä tänä vuonna.

Nokian nykyinen jäähalli on käymässä pieneksi. Tampereen Tesoman jäähalli on puolestaan purettava sisäilmaongelmien takia.

Nokialle rakennetaan myös liikuntahalli Harjuniittyyn. Se sai tänä vuonna valtionavustusta 20 000 euroa. Jo viime vuonna halli sai valtiolta 730 000 euroa.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen myöntämät avustukset kohdennettiin tällä kertaa perusliikuntapaikkoihin, lähinnä uima-, jää- ja liikuntahalleihin. Koko Suomessa avustusta sai 27 hanketta.