Video: Etelä-Korea suunnitteli zika-virukselta suojaavat olympiaunivormut

Etelä-Korea valmistautuu Rion olympialaisiin pukemalla urheilijat pitkähihaisiin pukuihin, jotka on peitetty hyönteiskarkotteella.

Ulkomaat
Uutisvideot: Etelä-Korea suunnitteli zika-virukselta suojelevat puvut
Uutisvideot: Etelä-Korea suunnitteli zika-virukselta suojelevat puvut

Etelä-Korea on julkistanut Rion olympialaisiin lähtevien urheilijoidensa puvut. Brasiliassa leviävän zika-viruksen takia asut ovat suunniteltu suojaamaan urheilijoita tartunnalta.

Urheilijoille suunnitelluissa puvuissa on pitkä hihat sekä puntit ja ne on peitetty hyönteiskarkotteella.

– Puvut olivat ennen lyhythihaisia, mutta zika-viruksen takia teimme niistä pitkähihaisia. Mutta niissä on kuitenkin mukava liikkua, yksi pukujen suunnittelijoista, Kim Soo-jung kertoi uutistoimisto Reutersille.

Etelä-Korea päätti suunnitella asut uudestaan Brasiliassa leviävän zika-viruksen takia. Brasiliassa tartunnan on saanut yli 1,5 miljoonaa ihmistä ja Maailman terveysjärjestö WHO on arvioinut zika-viruksen leviävän liki kaikkiin Amerikan mantereen maihin. Viruksen epäillään aiheuttavan mikrokefalian lisäksi osittaista halvaantumista aiheuttavaa Guillain-Barrén syndroomaa.

Valkoinen talo otti aiemmin kantaa raskaana olevien naisten matkustuskieltoon ja totesivat Rio de Janeiron kesäolympialaisiin viitaten, että raskaana olevien urheilijoiden tulisi lykätä matkustamista Brasiliaan.

Lähteet: AP, Reuters