Tulli paljasti huumeiden salakuljetusorganisaation – Aineet tilattiin Tor-verkon kautta

Organisaatio on tilannut huumausaineet Tor-verkon kautta ja levittänyt niitä pääasiassa pääkaupunkiseudulla. Takavarikoitujen ja levitykseen päätyneiden huumausaineiden katukauppa-arvo on yli 860 000 euroa.

Kotimaa
Uutisvideot: Tulli paljasti huumeiden salakuljetusorganisaation
Uutisvideot: Tulli paljasti huumeiden salakuljetusorganisaation

Tulli on paljastanut huumausaineiden salakuljetusorganisaation, joka on tuonut aineita Suomeen ainakin vuoden 2014 lopusta lähtien.

Organisaatio on tilannut huumausaineet Tor-verkon kautta ja levittänyt niitä pääasiassa pääkaupunkiseudulla. Huumausaineet lähetettiin Hollannista Itä-Uudellamaalla sijaitseviin osoitteisiin ja levitettiin eteenpäin pääasiassa pääkaupunkiseudulla. Tor-verkko on ohjelmisto, jonka avulla internetiä voi käyttää anonyymisti.

Grafiikka
Yle Uutisgrafiikka / Seppo Suvela

Tulli takavarikoi helmikuussa 2016 postitullissa lähetyksen, joka sisälsi 2 038 ekstaasitablettia. Rikoksen esitutkinnan aikana Tulli takavarikoi lisäksi kotietsinnöissä ja Suomeen saapumassa olevista postilähetyksistä yli 12 200 ekstaasitablettia, 104 grammaa kidemäistä MDMA-jauhetta, yli 1,9 litraa amfetamiiniöljyä, noin 238 grammaa kokaiinia ja 70,5 grammaa jauhemaista amfetamiinia.

Tullin esitutkinnassa selvisi myös, että huumausaineiden salakuljetusorganisaatio on salakuljettanut takavarikoitujen huumausaineiden lisäksi Suomeen 50 grammaa kokaiinia, lähes 950 grammaa kidemäistä MDMA-jauhetta, noin 1,5 litraa amfetamiiniöljyä ja yli 9 800 ekstaasitablettia.

Ekstaasitabletteja.
Tulli takavarikoimia ekstaasitabletteja.Tulli

Katukauppa-arvo on noin 428 000 euroa

Takavarikoidut huumausaineet oli toimitettu Suomeen postin ja pikakuriiriyritysten välityksellä Hollannista.

Tullin takavarikoimien huumausaine-erien katukauppa-arvo on noin 428 000 euroa ja esitutkinnassa selvitetyn, jo levitykseen päässeiden huumausaineiden katukauppa-arvo on arvion mukaan noin 438 000 euroa.

Rikoksesta epäiltynä on kuulusteltu Suomessa toistaiseksi viittä henkilöä ja kolme heistä on vangittuna. Tapauksen esitutkinta on pääosin valmistunut ja asia siirtynyt syyteharkintaan Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastoon.