Caverionin Saksan-projektissa tuli ilmi lahjontaepäily

Kiinteistötekniikkayritys Caverion arvioi, että Saksassa paljastuneet lahjusepäilyt voivat aiheuttaa yhtiölle huomattavaa taloudellista vahinkoa. Caverion on ilmoittanut epäillyistä rikkomuksista viranomaisille.

Kotimaa

Kiinteistötekniikkayritys Caverionin projektissa Saksassa on tullut ilmi lahjusepäily. Caverion kertoo pörssitiedotteessa, että Caverion on tehnyt aktiivisesti yhteistyötä viranomaisten kanssa kilpailuoikeudellisiin sääntöihin liittyvien rikkomusten selvittämiseksi teknisten palveluiden toimialalla Saksassa.

Caverion on havainnut asiakasprojektissa vuosina 2009–2011 toimintaa, joka voi täyttää lahjonnan tai muun rikoksen tunnusmerkit.

Caverion on ilmoittanut havainnoista viranomaisille. Yhtiö arvioi, että epäillyistä rikkomuksista voi aiheutua sille huomattavaa vahinkoa sakkoina, korvausvaatimuksina ja asianajokuluina. Vahinkojen määrää ei vielä voida arvioida.

Caverion syntyi kesäkuussa 2013, kun kiinteistötekniset ja teollisuuden palvelut irtautuivat rakennusyhtiö YIT:stä itsenäiseksi konsernikseen.

Yhtiön osakkeen kurssi oli torstaina aamupäivällä selvässä laskussa Helsingin pörssissä.