Kouvot valmistautuu korisliigan finaaleihin: "Meillä on paketti kunnossa ja pelaajat terveinä"

Miesten korisliigan loppuotteluihin valmistautuva Kouvot tavoittelee kultaa vuosien tauon jälkeen. Päävalmentaja Jyri Lehtosen mukaan joukkueen paketti on kunnossa. Lehtonen ottaa taukoa koripallovalmentamisesta kauden jälkeen.

urheilu
Kouvolan Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen.

Voitetun välieräsarjan jälkeisenä päivänä Kouvolan jäähallin koripalloparketilla kävelee tyytyväinen, mutta keskittynyt mies.

Kouvot pelaa miesten korisliigan kultamitalista kahdeksan vuoden tauon jälkeen.

– On pidettävä pelaajien fokus kunnossa ja ymmärrettävä, että tavallaan ei olla saavutettu vielä mitään, sanoo päävalmentaja Jyri Lehtonen.

Tavoitteena on siis mestaruus. Lehtonen antaa tunnustusta silti jo nyt laajalle rintamalle Kouvoissa.

– Suurin pointti on se, että me olemme kuudessa vuodessa kehittyneet organisaationa. Kun varainhankinta toimii, niin saadaan parempia pelaajia. Paremmat pelaajat saavat valmentajan ja seuran näyttämään paremmalta ja tulee lisää yleisöä. Meillä on ollut huikea yleisökausi.

Monta tarinaa

Kouvojen pelaajista voisi valmentajan mukaan nostaa monta hyvää kehitystarinaa esiin, kuten esimerkiksi omat nuoret Tuomas Hirvonen ja Alexander Madsen.

Amerikkalaisen Kyle Shilohin tarina on myös Lehtoselle tärkeä. Shiloh oli ensimmäinen Lehtosen valmentajana palkkaamista amerikkalaispelaajista liki kymmenen vuotta sitten.

Nyt kierrettyään muuta Eurooppaa Shiloh tuli takaisin Suomeen ja Lehtosen Kouvoihin päättämään pelaajauransa.

– Hän ei ole voittanut Euroopassa mestaruutta ja nyt pääsee kokeilemaan finaalissa.

Paketti kunnossa

Kouvojen finaalivastustaja on Tampereen Pyrintö tai Helsinki Seagulls. Joukkueet kohtaavat ratkaisevassa seitsemännessä välierässä torstaina Tampereella.

Finaalipelit alkavat ensi maanantaina Kouvolasta.

Tässä on niin vähän aikaa, että pyritään pitämään hommat yksinkertaisina ja katsomaan paljon (ottelu)videoita.

Jyri Lehtonen

– Pojilla on tänään ollut vapaata. Tässä on niin vähän aikaa, että pyritään pitämään hommat yksinkertaisina ja katsomaan paljon otteluvideoita. Meillä on paketti kunnossa ja pelaajat terveinä, kertoo päävalmentaja Jyri Lehtonen.

Jäähallin tunnelmaa on harjoiteltu jo välierissä.

– Erinomainen tunnelma, sanoo Lehtonen ja suitsuttaa esimerkiksi talkooväkeä.

Kauden jälkeen taukoa

Kouvojen pääkäskyttäjä ilmoitti jo viime syksynä, että pitää koripallovalmentamisesta taukoa tämän kauden jälkeen. Päätös pitää.

– Joskus pitää pystyä hetkeksi istahtamaan ja katsoa sekä tehtyä että tulevaisuutta, miettii Jyri Lehtonen.

Kesällä hän aikoo kuitenkin osallistua nuorten alle 18-vuotiaiden maajoukkueen valmennukseen sekä viettää lastensa kanssa nykyistä enemmän aikaa.

Lehtonen sanoo, että koti on Kouvolassa vielä ainakin pari-kolme vuotta, tapahtui mitä tahansa.

– Kouvola on urheilukaupunki. Esimerkiksi KooKoolla ja meillä on hyvät yleisölukemat. Talkoolaisia on eri seuroista ja käydään katsomassa eri seurojen pelejä. Jos ensi vuonna KooKoo pelaa finaaleja ja jäähallissa on 8000 ihmistä, niin minulle voi soittaa ja tulen myymään lippuja, kahvia tai pullaa ja jätän vaikka pelin katsomatta, virnistää Lehtonen.