Teatterisillan narsissit jaettiin ennätysvauhtia

Turun kaupungin ilmaiseksi jakamat narsissit katosivat Teatterisillalta tänä vuonna vartissa. Viime vuonna jako kesti noin tunnin.

narsissit
Narsissin kukka mullan seassa.
Kalle Mäkelä / Yle

Kevään ajan turkulaisia ilostuttaneet narsissit katosivat Teatterisillalta tänä vuonna nopeammin kuin koskaan. Turun kaupunki jakaa perinteisesti kukat ilmaiseksi nopeimmille halukkaille. Tällä kertaa silta oli putsattu kukkaloistosta vartissa. Viime vuonna narsissien jako kesti noin tunnin.

Nämä kukat tuntuvat paljon hienommilta kuin sellaiset, jotka voi kantaa kotiin kauppakassissa.

Sanna Eldén-Pehrsson

– Kyllä tämä oli varmaan ennätys. Narsissit eivät olleet nyt jäässä, joten kukat sai nostettua pusseihin nopeasti. Kaikki sujui hyvässä hengessä, sanoo narsisseja jakanut Päivi Muikku Kuntecista.

Ritva Sandberg saapui Teatterisillalle jo aamuseitsemältä, tuntia ennen kuin narsissien jako virallisesti alkoi. Hän tuli noutamaan narsisseja mökkipihalleen Kupittaalle. Lumi ja rakeet tuhosivat hänen aiemmat istutuksensa.

– Pelkäsin hirmuisia jonoja. Siksi halusin tulla paikalle jo ajoissa, että varmasti saan kukkasia.

Aloittelijan tuuria matkassa

Teatterisillalla kävi mukava kuhina aamukahdeksan kynnyksellä. Useat kymmenet ihmiset etsivät sillankaiteilta mielinarsissejaan. Sanna Eldén-Pehrsson tuli ajoissa paikalle nauttimaan aurinkoisesta aamusta.

– Nämä kukat tuntuvat paljon hienommilta kuin sellaiset, jotka voi kantaa kotiin kauppakassissa. Nämä ovat raikkaan näköisiä kukkia, hän kuvailee.

Narsisseja Turun Teatterisillalla.
Tässä yksi viimeisistä Teattersillalla jaossa olleista narsisseista.Kalle Mäkelä / Yle

Ihan jokaiselle narsisseja ei riittänyt. Sari Kauppila oli vielä matkalla Teatterisillalle, kun jako jo alkoi. Hänellä oli omien sanojensa mukaan aloittelijan tuuria, sillä nainen korjasi talteen yhden viimeisistä tarjolla olleista narsisseista.

– Ajattelin, että jonottamaan en rupea. Jos jotain täältä saan, niin hyvä juttu. Jos en saa, niin ensi vuonna sitten olen viisaampi. Olen onnellinen ja tyytyväinen, että näin lyhyellä varoitusajalla sain narsisseja.