1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lapin lääni

Lapin nuorison liitto ry hakeutunut konkurssiin – kesän Jutajaiset peruttu

Rovaniemeläisen musiikki- ja kansantanssitapahtuma Jutajaisten järjestäjä Lapin nuorison liitto ry on jättänyt torstaina konkurssihakemuksen Lapin käräjäoikeuteen. Syynä on maksukyvyttömyys.

Lapin lääni
Jutajaisten mainos 2014
Lapin Nuorison Liitto

Jutajaiset-festivaalia ei tulla järjestämään kesällä 2016, kertoo Suomen nuorisoseurojen pääsihteeri Antti Kalliomaa Yle Rovaniemen haastattelussa. Kalliomaa pitää kuitenkin mahdollisena, että Jutajaiset järjestettäisiin jälleen seuraavana vuonna 2017.

Kesällä 2016 järjestetään kuitenkin koko perheen Pohjoinen Folk -päivä 2.7. tanssi- ja musiikkiesitysten merkeissä Korundissa ja Lordin aukiolla.

Lapin nuorison liitto kertoi maaliskuun lopussa, että sen organisaatiossa on paljastunut kavallusepäily, joka on poliisitutkinnassa.

Kavalluksen laajuutta ja kestoa ei tuolloin tiedetty, mutta pian kerrottiin, että ensi kesän tähtiartistit jäänevät pois festivaaleilta ja tapahtuma toteutuu aiempaa vaatimattomampana.

Jutajaiset on yli 40 vuotta järjestetty folkorefestivaali. Tapahtuman tausta on lappilaisen nuorisoseuraväen kesäpäivissä, joita järjestettin eri puolilla Lappia.

Alkuvuosina Sodankylässä tapahtuma keskittyi kansantanssiin ja -musiikkiin. Tapahtuma siirtyi Rovaniemelle ja kehittyi vuosien varrella festivaaliksi, jossa on esiintynyt iskelmätähtiä kuten Jari Sillanpää ja Johanna Kurkela. Konsertit ovat keränneet vuosittain useita tuhansia katsojia.