1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lapin lääni

Suomen nuorisoseurat ry ottaa hoitaakseen konkurssiin hakeutuneen Lapin nuorison liiton toiminnan

Valtakunnallinen kattojärjestö ottaa vastuun konkurssihakemuksensa tänään jättäneen Lapin nuorison liiton toiminnasta ja tapahtumista Jutajaisia lukuunottamatta. Suomen nuorisoseurat ry perustaa Lappiin aluetoimiston, jonka palvelukseen Lapin nuorison liiton työntekijät siirtyvät.

Lapin lääni
Jutaiset Rovaniemellä.
Jutajaiset sai Rovaniemen vuoden 2010 kulttuuripalkinnon. Kuva vuoden 2009 Jutajaisista.Veikko ja Tuomas Stöckel

Suomen nuorisoseurat ry:n pääsihteeri Antti Kalliomaa kertoo, että päätös konkurssihakemuksen jättämisestä ei ollut helppo.

– Kyllä tämä päätös on haikein mielin tehty, Lapissa kun on pitkään tehty laadukasta nuorisotoimintaa.

Konkurssihakemuksen jättäminen tarkoittaa sitä, että ainakaan tänä vuonna Jutajaisia ei järjestetä. Myös harmonikkaleirin tuotemerkki kuuluu konkurssipesälle, joten harmonikkaleiri jää todennäköisesti tänä vuonna väliin. Yli 40 vuoden historian omaava kansantanssi- ja musiikkitapahtuma Jutajaiset ei konkurssihakemuksen myötä kuitenkaan välttämättä ole lopullisesti menneisyyttä.

– Meillä on lappilaisten nuorisoseuratoimijoiden kanssa tavoitteena, että kesällä 2017 Jutajaiset järjestettäisiin, Kalliomaa kertoo. Tänä vuonna suunnitelmissa on Jutajaisten sijaan Pohjoinen Folk -tapahtuma Rovaniemen Korundissa ja Lordinaukiolla yksipäiväisenä 2. heinäkuuta.

Valtakunnalilnen nuorisoseurojen kattojärjestö perustaa Rovaniemelle aluetoimiston, johon Lapin nuorison liiton työntekijät siirtyvät. Aluetoimiston toiminnanjohtajaksi siirtyy Lapin nuorison liiton nykyinen toiminnanjohtaja Paula Kähkönen.

Aluetoimiston tavoitteena on toteuttaa kaikki se toiminta, mitä tälle vuodelle on suunniteltu: kansantanssikurssit, koulutukset ja iltapäiväkerhot.

Aika näyttää pysyykö toiminta valtakunnallisen järjestön ohjauksessa vai perustetaanko Lappiin vielä tulevaisuudessa alueellinen järjestö.

Lue seuraavaksi