Lappeenrannan metsissä juoksevat Jukolan viestin ensimmäiset kiinalaisjoukkueet

Kesäkuussa järjestettävään suunnistustapahtumaan tulee suunnistajaryhmät Hong Kongista ja Shanghaista. Jukolan viestiin on tähän mennessä ilmoittautunut hieman yli 14 000 suunnistajaa.

urheilu
Lappee-Jukola Jukola logo
Lappee-Jukolan järjestäjät etsivät parhaillaan toimitsijoita.Lauri Silvander / Yle

Lappeenrannassa järjestettävään Jukolan viestiin osallistuu kiinalaisia suunnistusjoukkueita. Kiinalaiset osallistuvat Jukolaan ryhminä tiettävästi ensimmäistä kertaa suunnistustapahtuman historiassa.

– Kiinalaisryhmät ovat tulossa Hong Kongista ja Shanghaista, kilpailunjohtaja Juha Heimala hehkuttaa.

Viime vuonna Jukolaan osallistui järjestäjien muistin mukaan yksittäisiä kiinalaisia, mutta heillä ei ollut omaa joukkuetta.

Osallistujien määrä selviää kesäkuun alussa

Lappee-Jukolaan on tähän mennessä ilmoittautunut hieman yli 14 000 suunnistajaa. Ylivoimainen enemmistö on suomalaisia. Seuraavaksi eniten suunnistajia tulee Ruotsista ja Norjasta.

Heimala ei tässä vaiheessa osaa arvioida, minkä verran kilpailijoita kaiken kaikkiaan tulee.

– Helmikuussa oli aavistuksen halvempi osallistumishinta, mutta ihan hyvältä näyttää, Heimala sanoo.

Perinteinen pääilmoittautuminen päättyy 11. toukokuuta, mutta tuplahinnalla Jukolan viestiin voi ilmoittautua kesäkuun 1. päivään asti.

Maakunnan matkailumahdollisuudet esiin

Jukolan viesti tarjoaa näyteikkunan Etelä-Karjalan matkailumahdollisuuksiin ympäri maailman. Lappee-Jukolan markkinoinnin yhteydessä maakunnan matkailupalveluja on tuotu esille muun muassa Kiinassa ja Venäjällä.

Itse suunnistustapahtuma välitetään perinteisen television lisäksi myös nettilähetyksenä, joka näkyy maailmanlaajuisesti.

– Siinä on englanninkielinen selostus. Web-tv:ssä tuodaan samalla esille Etelä-Karjalan matkailua, Saimaata ja sporttimatkailua, Heimala tuumaa.

Artikkelia korjattu 3.5.2016 kello 8:07: Jukolan viestiin voi ilmoittautua kesäkuun 1. päivään, ei 3. päivään asti.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus