Wärtsilä täsmensi tietoja yt-neuvotteluista – "Henkilöstön kannalta todella ikävää"

Wärtsilä antoi torstaina neuvotteluesityksen, joka koskee Wärtsilän kaikkia yhtiöitä ja toimipaikkoja Suomessa. Alun perin Wärtsilä ilmoitti yt-neuvotteluista viikko sitten. Vähennystarve on kokonaisuudessaan noin 550 työpaikkaa, joista noin 270 Suomessa.

talous
Wärtsilän logo talon seinässä Helsingin Hakanuiemessä.
Tiina Jutila / Yle

Konepajayhtiö Wärtsilä on antanut lisätietoa ensi viikolla käynnistyvistä yhteistoimintaneuvotteluista. Wärtsilä antoi torstaina neuvotteluesityksen, joka koskee Wärtsilän kaikkia yhtiöitä ja toimipaikkoja Suomessa.

Alun perin Wärtsilä kertoi yt-neuvottelujen alkamisesta viikko sitten. Ensimmäinen neuvottelutilaisuus on määrä pitää 3. toukokuuta.

Vähennystarve on noin 550 työpaikkaa, joista noin 270 Suomessa. Suomen määrästä 230 työpaikkaa kohdistuu Marine Solutionsiin ja tukitoimintoihin sekä 40 Energy Solutionsiin.

Viime viikolla Wärtsilä ei vielä kertonut sitä, miten vähennykset kohdistuvat eri toimintojen kesken. Vieläkään ei ole määritelty tarkkaa jakoa toimintojen sisällä. Vähennysten lisäksi luvassa on lomautuksia.

Wärtsilä muokkaa organisaatiotaan, toimintaansa ja resurssejaan heikon markkinatilanteen ja vaikean kilpailuympäristön vuoksi. Taustalla on erityisesti laiva- ja voimalaitosmoottoreiden kysynnän romahdus.

– Henkilöstön kannalta on todella ikävää, että joudumme ryhtymään tällaisiin toimenpiteisiin, sanoo Wärtsilä Finland Oy:n toimitusjohtaja Stefan Damlin.

Suomessa Wärtsilä työllistää yhteensä noin 3500 henkeä, joista 2900 Vaasassa, 350 Turussa ja 280 Helsingissä. Viime syksynä Wärtsilä irtisanoi Suomessa 110 työntekijää.